Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie, że cała historia świata, to jest walka z prawakami, żeby zaakceptowali świat taki jakim jest, zamiast odwoływać się do świętych ksiąg i tradycji. Próbujesz przekonać prawaka w średniowieczu, że ziemia krąży wokół słońca? Ty ateisto głupi! Kościół mówi inaczej. Próbujesz przekonać prawaka, że czarni to nie urodzeni niewolnicy? Ty głupi lewaku, zniszczysz państwo, jesteś komuchem. Próbujesz przekonać prawaka, że homoseksualizm jest normalny? Dla niego nie jest, zawsze był chłop i baba a teraz wymyślają. Grupa niedouczona, rozszczelniona, przekonana o swojej mądrości i nieomylności chłopskiego rozumu stanowi prawo xD
#neuropa
#bekazprawakow
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bounty: Tak dokładnie jest. Dlatego uczenie się historii (historii, nie opowiadań o królach i kolorowaniu map) jest pouczające. Zawsze jest tak:

Liberałowie (ogólna nazwa, potem będą to też socjaliści) chcą wprowadzić postęp.

Konserwatyści chcą utrzymania status quo.

Reakcjoniści chcą powrotu do przeszłych zakazów (ogromna część obecnych konserwatystów).
  • Odpowiedz
@Mathas: gdybyśmy nie chcieli to dalej by było niewolnictwo i zapiepszanie na księdza i biskupa bez żadnych praw. Umowa o pracę to lewactwo!
  • Odpowiedz
@januszerka: no cały czas wprowadza te swoje wysrywy, np. zakaz niewolnictwa, heliocentryczna teoria kosmosu, zakaz dyskryminacji ze względu na płeć, powszechne prawa wyborcze. Czemu oni zmieniają ten wspaniałe działający świat, nie mogliśmy zostać przy tym, że było kilka osób trzymających władze a reszta nie miała żadnych praw? Było tak dobrze, tak konserwatywne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Bounty przecież to dzisiejsza prawica chce jak najmniejszej ilości regulacji w sferze wolności człowieka. To dzisiejsza prawica zniosłaby niewolnictwo. To totalitarna lewica ma gdzieś wolności jednostki, gdzie ważne jest dobro narodu, a cel uświęca środki. To lewica nie wyobraża sobie, że człowiek może robić ze swoim ciałem co chce, zażywać substancje jakie chce, zawrzeć dowolną umowę z pracodawcą i wychowywać dzieci na własnych warunkach. Jedyne co ci przeciętny prawak (ale nie
  • Odpowiedz
lewica nie wyobraża sobie, że człowiek może robić ze swoim ciałem co chce,

@shoananas: kto popiera możliwość zmiany płci, lewica czy prawica?

zażywać substancje jakie chce

Kto zakazuje palenia, kościół z prawicą czy lewica? O ile wiem tylko lewica jest za, PiS i Krzysiu Bosak
  • Odpowiedz
@Bounty

kto popiera możliwość zmiany płci, lewica czy prawica?

Nie wiem kto popiera, ale nie słyszałem, żeby jakiś prawak miał z tym problem
  • Odpowiedz
@shoananas: prawica nie ma problemu ze zmiana płci? To konfederacja jest prawicowa czy lewicowa? PiS jest lewicowy czy prawicowy? W jaki sposób ty w ogóle fefiniujesz prawicę, skoro jedyna partia chcąca zalegalizować zmianę płci jest Lewica?

Przeciętny prawak jest za depenalizacją wszystkich substancji psychoaktywnych

Liderzy konfederacji są przeciwko, liderzy PiSu również. Zalegalizować marihuanę chce tylko lewica

Sprawdź sobie na kompasie politycznym po której stronie osi Y jest PiS i Ruch Narodowy
  • Odpowiedz
@Bounty prawica nie ma problemu ze zmianą płci, bo i dlaczego? Konfederacja jest prawicowo-lewicowa, łączy ich konserwatyzm. Lewica jako jedyna wychodzi z tym pomysłem możliwości zmiany płci, bo widocznie to interesuje ich elektorat (ja sam nawet nigdy się nad tym nie zastanawialem).

Liderzy konfederacji są przeciwko, liderzy PiSu również. Zalegalizować marihuanę chce tylko lewica

Którzy liderzy? Korwina, czy ruchu narodowego? Konfederacja składa się z trzech środowisk. PiS już był wyjaśniony wyżej
  • Odpowiedz
@shoananas: okej, czyli jesteś jak komuchy, piszące że to nie był prawdziwy komunizm. Zdradzę ci sekret: nie każdy ma takie purystyczne podejście do prawicy jak ty. PiS jest partią prawicową, tak jest postrzegany i tak się identyfikuje. Ruch narodowy to skrajną prawica. Większość ludzi, właściwie prawie wszyscy prawicę identyfikują na osi światopoglądowej, na zasadzie: prawica jest przeciw LGBT i aborcji.
  • Odpowiedz
@Hepburn: Ależ oczywiście, że murzyni odpowiadają za połowę przestępstw stanowiąc 13% populacji. To nie jest rasizm, to są uwarunkowania społeczne
Izrael nie powinien nigdy istnieć, działają jak 3 rzesza
Zatkało?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz