Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hepburn: Przytaczanie statystyk to nie jest rasizm ani antysemityzm, ideowa lewica chyba na siłę chce wynagrodzić wszystkim dawne krzywdy, za które akurat Polacy nie są nic winni. Nie postrzegaj mnie jako lewaka- jestem liberałem. Pisze ten wpis na fali wzburzenia wobec tego, co wyprawia nasze państwo, ustalając prawo pod wymysły Żydów sprzed tysięcy lat.
  • Odpowiedz
@Hepburn: cóż, wydaje mi się tak jak już wspomniałem że zachód ma jakiś kompleks, na punkcie swoich rasistowskich zbrodni, i teraz próbuje to jakoś wynagrodzić, najlepiej kosztem społeczeństw Europy wschodniej, który nigdy rasistowskie nie były, ani nie miały kolonii. Trochę ironiczne to wszystko.
  • Odpowiedz
@Hepburn: co ty za bzdury gadasz? Na zachodzie Europy jedzie się po izraelu jak po burej suce za to co robią w Palestynie. Przecież to unia chciała porozumienia z Iranem, wbrew decyzji Trumpa. Tak samo w USA, najbardziej pro izraelscy są republikanie, a nie demokraci, a w Polsce proizraelski jest pis, a nie lewica xD
  • Odpowiedz
@Hepburn: Ale Salomona Morela zmarł w 2007 roku, po co ktoś ma teraz protestować w jego sprawie? XD
Chciałeś linki do protestów lewicy w sprawie Palestyny to ci dałem, a teraz domagasz się czego innego. Może sam zorganizuj taki protest.

Ale tam nie ma nawet mikrograma informacji o zbrodniach wojennych dokonywanych przez IDF

Lewica protestuje regularnie przeciw działaniom Izraela, masz tu
  • Odpowiedz
@shoananas: no cóż, ja sam jestem fioletowy. Nie zmienia to faktu, w jaki sposób lewicę i prawicę postrzega społeczeństwo. Niebieska część też mi się nie podoba, chcą mi odebrać moje wolności osobiste.
  • Odpowiedz
Ale w podanych przez ciebie odnośnikach nie ma (znowu) nawet grama informacji o zbrodniach wojennych popełnianych przez wojska narodu wybranego!

Czy ty umiesz czytać? Cytuje mój link:

W piątek (8 lipca) izraelscy żołnierze zastrzelili 16-letniego Palestyńczyka Mahyouba Assi.

Wcześniej 7 lipca późnym wieczorem do obozu dla uchodźców Balata wkroczyło izraelskie wojsko. Mieszkańcy oraz międzynarodowi aktywiści utworzyli wokół zabudowań żywy łańcuch. Żołnierze otworzyli ogień.
  • Odpowiedz
@Bounty ja jestem fioletowy i uważam się za prawaka. zieloni chcą ci odebrać wolności gospodarcze, a czerwoni to i to. gdyby KORWIN popierało aborcję na życzenie i małżeństwa homo (tylko te dwie rzeczy) to byliby w ostatniej ćwiartce. zielonym do tego brakuje sporo więcej
  • Odpowiedz
@Bounty nie jest wysoko. Konfa jest blisko centrum na mocno niebiesko, ale sam KORWIN nie. Tak jak pisałem - jeżeli chodzi o wolności osobiste to można im zarzucić jedynie niechęć do aborcji i małżeństw homo (chociaż jestem przekonany, że pierwsze wynika bardziej z populizmu; drugie z racjonalizmu - nikt nie chce specjalnie szkodzić homo, tylko po prostu małżeństwa dla nich są bez sensu. dlatego raczej słyszy się w tych środowiskach o
  • Odpowiedz