Wpis z mikrobloga

Nk wytłumaczy jak to jest że większość kierowców w #warszawa, w przeciwieństwie do innych dużych miast Polski, widząc samochód na blachach z jakiegoś innego województwa są chamscy i np. nie wpuszczają na pas gdy chce się go zmienić. Sam w moim mieście widząc samochód z dalszego województwa jestem bardziej wyrozumiały i uprzejmy, no bo przecież mógł w ostatniej chwili zauważyć jakiś drogowskaz i potrzebuje zjechać na inny pas, coś mu się pomyliło, itd. Tak samo ja jeżdżąc do innych, dalszych ośrodków jestem w takiej sytuacji traktowany ulgowo. Ale większość warszawskich kierowców specjalnie by przyspieszało i trąbiło ile może żeby tylko pokazać że źle zrobiłem i nie powinienem liczyć na wyrozumiałość xD
#motoryzacja
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TAKATA_: Mi się bardzo dobrze u Czechów jeździ, tylko w porównaniu z naszymi asami to oni to są pierdoły. Wyjazd z podporządkowanej jak nie ma nikogo w zasięgu wzroku, więc lepiej nie wyjeżdżać za szybko licząc że ktoś odpuści bo oni po prostu sobie nie wyobrażają że ktoś na to może liczyć xD
  • Odpowiedz
@obszarnik: Musisz zapomnieć, że w Czechach wjedziesz szybko w lukę na głównej drodze. Nie wjedziesz. Działa to też w drugą stronę, jak zwolnisz żeby komuś zrobić miejsce żeby wyjechał z podporządkowanej to nie wyjedzie, im się to po prostu nie mieści w głowie.
  • Odpowiedz
większość kierowców w #warszawa, w przeciwieństwie do innych dużych miast Polski, widząc samochód na blachach z jakiegoś innego województwa są chamscy i np. nie wpuszczają na pas gdy chce się go zmieni

@obszarnik: po Warszawie i tak jeździ się całkiem przyjemnie, najgorzej jest imo w Krakowie gdzie wielu lokalsów jeździ jak dzikusy i w ogóle nie stosują się do przepisów ruchu drogowego xD
  • Odpowiedz
@obszarnik: w Warszawie wszyscy się spieszą dlatego jeżeli nie jest się pewny drogowskazów, drogi to lepiej jechać powoli. Będzie więcej czasu na ewentualną zmianę pasa. Warszawa charakteryzuje się miejskimi autostradami, jazda prawym pasem będzie najodpowiedniejsza bo na lewym przeważnie odbywają się wyścigi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@obszarnik: dokladnie na odwrot. Jak widze rej z innego wojewodztwa to pomagam. Jak widze wbijanie sie rej W* w ostatniej chwili na pas do tunelu na Jerozolimskich z prawej lub lewej to roznie.
  • Odpowiedz