Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałbym zakupić ethereum, będzie to moja pierwsza transakcja i styczność z kryptowalutami. Jak i gdzie najlepiej dokonać zakupu np. z karty, czy przelewem, czy może założyć konto walutowe, jaki portfel na początek i czy #exodus, to dobry wybór?

Ogólnie spodziewam się, że w najbliższym czasie mogę mieć do Was sporo pytań.
#kryptowaluty #crypto #ethereum
contrast - Cześć, chciałbym zakupić ethereum, będzie to moja pierwsza transakcja i st...

źródło: comment_1611425133oeoRMmouWLLlFsxONKimMQ.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@escobar: exodus jest słaby, nie można tam ustawić opłaty za transfer. Jak tylko BTC i ETH to mycelium wallet tylko na iOS mycelium jest nie bardzo rozwijany.
Na iOS może lepiej do BTC na samourai wallet a eth na metamask na PC lub ETH gdziekolwiek np na coinomi wallet jeśli nie duży kapitał.
  • Odpowiedz
macOS

@escobar: najlepiej electrum.org a eth na iPhone metamask.io

Przeskanuj kompa wcześniej przed wpisywaniem seeda tym https://www.malwarebytes.com/mac/ 14 dni gratis. Ten antywirus też może ci pokazać że zablokował jakiś serwer w electrum i dobrze. Ogólnie chodzi o to żeby upewnić się że nie masz nic na kompie co by zapisało i wysłało gdzieś twojego seeda gdy będziesz go wpisywał w electrum do potwierdzenia bo tworzysz seed i musisz go wpisać do potwierdzenia.
  • Odpowiedz
@escobar: czekaj mam coś jeszcze do dodania :D
Jak łączysz trezora to wszyscy robią to z reguły przez stronę https://trezor.io/start/ ale nie trzeba robić tego przez www. Można właśnie trezor + electrum. Chodzi mi o to że jak łączysz trezora przez www to on łączy się z węzłami nodami trezorowymi i oni poznają informacje o twoich transakcjach, o twoich 20 kolejnych adresach licząc od ostatniego na którym robiłeś tx. I teraz,
  • Odpowiedz
@plaisant: Cryotosteel daje duzo? Pewnie tak kartka zawsze moze sie uszkodzić, trezor chyba ma je tez w ofercie albo mi sie przewidziało, ladnie mi to wytłumaczyłeś z electrum ale nie wiem czy ogarne to z macos, a tego escobara pamietam, bo duzo bardzo duzo osob myliło nazwę bo miał escobar przez 0 a nie „o” i zawsze wołano mnie do postów związanych z krypto, a mogłem juz sie wtedy bardziej
  • Odpowiedz
@escobar: tak jak napisałeś, kartka zawsze może się uszkodzić, spalić dlatego robi się dwie lub trzy lub cryptosteel. Trezor daje kartkę ale co z tego, to zwykła kartka papieru a cryptosteel to metal. To nie spłonie. Nawet na allegro są jakieś tanie cryptosteel.
  • Odpowiedz