Wpis z mikrobloga

Chciałem pierwszy raz przejść jakąkolwiek część STALKERA do końca, grałem dość sporo w każdą część za dzieciaka ale żadnej nie ukończyłem ze względu na dość duży poziom trudności i strach.

Wróciłem po latach do Zewu Prypeci i doszedłem nawet dość daleko bo do Prypeci, wykonałem sporo misji i spotkałem kontrolera którego się obawiałem ale okazało się że jest on bardziej irytujący niż straszny ale teraz zszedłem do jakiegoś laboratorium no i prędzej się zesram niż dam radę przejść ten etap :/

Ciągle słychać jakieś odgłosy, mam mało amunicji i apteczek a do tego jest tutaj pełno potworów - które potrafią wylecieć znikąd :/

Myślicie że z inną częścią może mi pójść lepiej? ogólnie bawiłem się lepiej z Cieniem Czarnobyla lata temu, teraz też więcej się męczyłem niż czerpałem satysfakcji z przebywania w tym świecie - ogólnie ta lokacja początkowa na bagnach to jakaś patologia, kto normalny tak nudną i brzydką lokacje wrzuca na start gry? :P

#stalker #prypec #gry #zalesie
Pobierz Lesrley - Chciałem pierwszy raz przejść jakąkolwiek część STALKERA do końca, grałem d...
źródło: comment_1611088887OpfnVRBDwoJ4LfWpbacjOd.jpg
  • 15
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Lesrley: Laboratorium w którym jesteś tylko z pozoru jest straszne. Jeżeli chcesz je jak najszybciej opuścić to wystarczy ze skierujesz się w lewo od głównych drzwi, otworzysz kolejne drzwi, uciekniesz przed elektryczną kulą, weźmiesz dokumenty ze stolika i długa do drzwi. Aczkolwiek polecam na własną rękę przejść przez całe laboratorium, to jest właśnie klimat stalkera. A po za tym z całego serca polecam ze względu na fabułę cień czarnobyla, czyste niebo
@Lesrley wiesz co to zależy od typu psychiki, ja mam dokaldnie tak jak ty. Horrory dochodzę do 30 procent. Później stres mnie wykańcza mimo ogromnej chęci poznania historii. Jedyne horrory jakie dałem radę skończyć to Silnent Hill 2 i The Room, Obscure. Riddick: Kroniki Riddicka chyba tak to się nazywało. Zacząłem całą masę innych ale stres i napięcie było za duże. Np Obcego: izolacja wymieniłem zaraz po spotkaniu jegomościa z ogonem.
@om9k: Mam wrażenie że Cień Czarnobyla to ogólnie najlepsza część i najbardziej klimatyczna ale kiedyś obejrzałem z nudów całą rozgrywkę na YouTubie i teraz jakoś ciężko mi się przekonać do ponownego zagrania :/

Myślę że spróbuje jeszcze w Czyste Niebo pograć, ostatnio gdy grałem dość szybko zrezygnowałem - może że znajdę jakieś fajne mody do Cienia Czarnobyla które urozmaicą grę to też będzie gitara :)
@serczi: Tak szczerze mówiąc po lekkim zastanowieniu się to ja nigdy nie przeszedłem żadnego horroru - przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi.

Takie gry jak Resident Evil czy Silent Hill bardzo szybko mnie wykończyły psychicznie, myślę że to kwestia tego że zbyt mocno wczuwam się w rozgrywkę i angażuję się w to wszystko :x
  • 2
@Lesrley: Polecam autum aurorę do cienia, nawet jak oglądałeś wszytko to jak przejdziesz przez X16 i X18 na własną rękę to zagwarantuję ci satyswakcje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@serczi: Za to uwielbiam chłonąć ten klimat, siedzieć w bezpiecznym miejscu - obozie stalkerów i obserwować sobie okolicę przez lornetkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W sumie Fallout 3 i NV to jedyne "horrory" które przeszedłem ale to raczej gra akcji, rpg z elementami horroru :p
  • 1
@Lesrley: Wnioskuje po świetliku na profilowym, że grałeś też w the last of us. Moim zdaniem jedynka i dwójka były o wiele straszniejsze od stalkerów, a chyba dałeś radę tym grom.
@om9k: Czy ja wiem, TLOU nie było praktycznie wcale straszne - tym bardziej że w tej grze jest widok z trzeciej osoby a same zombie były dość łatwe do ominięcia lub szybkiego zabicia nożem - no i nie było ich jakoś mega dużo.

W TLOU przez większość gry jakaś postać ci towarzyszy, nawet siostra która oglądała rozgrywkę się nie bała więc ta gra nie mogła być straszna :)
@Lesrley: zadanie z dokumentami z x8 możesz zaliczyć zbierając tylko jeden dokument (w całym labie jest ich sześć)
tak jak @om9k pisze, bierzesz pierwsze jakie złapiesz i #!$%@? stamtąd, jak znajdziesz wszystkie to w zakończeniu będziesz miał troszkę inny opis ale nic poza tym