Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, chciałbym wykorzystać AWS do postawienia mojego projektu w node.js. Jako że nigdy nie robiłem czegoś takeigo, mam pytania odnośnie naliczania opłat. Jeżeli uzytkownicy odsieważają stronę to opłaty naliczane są na nowo? W jaki sposób nie pobierać danych, jezeli pliki HTML, CSS, JS się nie zmieniły? Mój html zawiera informacje pobieraną z bazy danych, czy mogę jakoś zapisać na serwerze jej wartość, tak żeby nie była ona pobierana z bazy z każdym razem gdy zostanie wyknane GET '/' (wartość informacji zmieni się maksymlanie raz dziennie, "/admin" wysyła do bazy treść informacji i jest ona wstrzykiwana przy pomocy ejs)?

#nodejs #aws #webdev
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartd: *chyba że używasz akcelerator transferu

@anihilator3000: duża część przeglądarka opierdziela za ciebie chyba ze ktos zrobi ctrl+f5
cache moze byc niebezpieczny bo przy dużym ruchu spuchniesz najlepiej ustaw limity jakies i się przyglądaj jak zre stopniowo symuluj load itp
  • Odpowiedz
@IdzieGrzesPrzezWies: wiesz może jak szybko są dostępne pliki do pobrania, po ich wysłaniu na s3? Jeżeli nie ma dużego ruchu i plik to jakiś malutki json, to rozumiem ze nie będzie żadnego długiego przetwarzania? Czy może to jest w jakiejś sesji robione i trzeba czekać?
  • Odpowiedz