Aktywne Wpisy
pieknylowca +172
wszystkieNazwyZajete +104
Wystarczy 5 minut rozmowy z osobą którą zarabia najniższą krajową żeby dowiedzieć się dlaczego właśnie tyle zarabia, żeby sobie nie słodzić (zarabiam lekko ponad średnią krajową) wystarczy 5 minut konwersacji z moi sąsiadem który zarabia prawie dwa razy tyle co ja, abym zobaczył że jest na wyższym poziomie intelektualnym,przedsiębiorczym i ekonomicznym niż ja, w skrócie :prezentuje wyższy poziom rozwoju niż moja osoba. Im jestem starszy tym bardziej widzę że świat jest sprawiedliwy,
Polska Chrystusem narodów świata (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@slapdash: Akurat uważam, że spory, które toczyli między sobą pozytywiści i romantycy oraz generalnie problematyka społeczno-polityczna tych utworów jest bardzo aktualna. Oczywiście trzeba je interpretować w kluczu aktualnych wydarzeń i sytuacji, ale nie powiesz mi chyba, że współczesne spory między "Polską solidarną a liberalną" czy między tymi, którzy chcą z Polski uczynić wschodnią marchię IV Rzeszy a
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Jak jest pytanie typu "dlaczego uważasz, że "bohater" w tej sytuacji postąpił dobrze" to można odpwiedzieć, że niestety nie zgadasz się z taką opinią i tak nie uważasz. To też jest poprawna odpowirdź na tak zadane pytanie.
Miałem jedną z najgorszych polonistek jaką można sobie wyobrazić ale takie odpowiedzi orzechodziły pod warunkiem, że były dobrze uargumentowane i popartę materiałem z
@MojaPieknaRoslineczko: No popatrz, czyli wychodzi na to, że nie tylko polska literatura traktuje o cierpieniu. Zupełnie jakby cierpienie, nieszczęście i zmaganie się z przeciwnościami to motywy, które przewijają się we wszystkich kulturach świata....
Ale nieeee, to tylko Polacy o takich rzeczach piszą xD
@60scnds: Polski program nauczania po prostu przygotowuje dzieci do cierpienia, którego będą doświadczać, przez całe życie w tym chorym państwie.
@Kotniepies: Ten typ nazywał się Adam Mickiewicz.
To w trzeciej części "Dziadów" jest fragment z widzeniem księdza Piotra