Wpis z mikrobloga

Jako, że ostatnio jest głośna sprawa 14 latka co zabił swoją 13 letnią dziewczynę bo zaszła z nim w ciąże, to przypomnę co mówi program lekcji WDŻ na ten temat.

Jest to mniej więcej odpowiednik tego, jakby na kursie na prawo jazdy zamiast uczyć jak bezpiecznie poruszać się po drogach powiedzieli kursantom, żeby poczekali jeszcze tak z 10 lat zanim za kółko wsiądą, a w międzyczasie siedzieli w domu cały czas bo tak jest bezpieczniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bekazprawakow #bekazkatoli #edukacjaseksualna #wdz #edukacja #polska #neuropa #4konserwy
Pobierz R187 - Jako, że ostatnio jest głośna sprawa 14 latka co zabił swoją 13 letnią dziewcz...
źródło: comment_1610710202fOg9QwLwCR4MeGooRMEa13.jpg
  • 213
Czemu chciałbyś dysponować ciałami innych ludzi?

@bambaryua: Nie chcę, jestem zwolennikiem aborcji.

Chciałem się tylko podzielić moimi myślami na ten temat :)

W przypadku zakazu aborcji, płód otrzymuje specjalny przywilej, który nie przysługuje żadnemu innemu człowiekowi. Żaden inny człowiek nie ma prawa do korzystania z ciała innego człowieka wbrew jego/jej woli.
Nie narusza

@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Jeżeli kobieta nie może decydować o tym co się dzieje z jej ciałem i kto z niego korzysta, to jak najbardziej narusza.

prawa dziecka do życia jest

@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Nie traci tego prawa, umiera na wskutek braku możliwości korzystania z innego ciała.

Jak bardzo chcesz to możesz sobie zabrać takie zarodki do domu i samodzielnie utrzymywać je przy życiu, ale nie zmuszaj do tego innych.
@R187: tylko skoro jako dowód bierzesz obecny program, który jak widać nie zadziałał i dzieci uprawiały seks przed małżeństwem to skąd wniosek że jak zmienisz program to ten zmieniony każdy się nauczy i będzie stosował w 3 sekundy? Do wielu uczniów nie ważne co wstawisz w podstawę programową to nic nie dotrze.
@stan-tookie-1: Co jest bardziej atrakcyjne a więc łatwiejsze do spełnienia: zakazać seksu całkowicie do ślubu (ciekawe jak osoby homoseksualne mają to wypełnić w Polsce xD) czy powiedzieć, że lepiej poczekać na odpowiednią osobę, ale jak już dojdzie do seksu to lepiej w gumie niż bez? ( ͡° ͜ʖ ͡°)