Aktywne Wpisy
PiersKurczaka +249
Bardzo mi się podoba u japończyków, że jak jest np. jakaś nazwa chińska, to oni te znaczki czytają po swojemu, a nie po chińsku.
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Tak jak taki prosty janusz, co na tortiję mówi tortilla. No bo jest l przecież, to czyta jak l. Tylko że u nas się takie coś wyśmiewa i o ty nieuku haha nie umiesz poprawnie debiluuuu.
A japońcy to mają w dupie i se czytają po swojemu i
Krolik +6
Dlaczego monitory 4K są tanie jak barszcz i całkiem fajny IPS do programowania można wyrwać za 1500-3000 zł, ale 5K to wydatek 7-9 tys. a 6K to 20+ tys. zł? Dlaczego nikt nie robi dobrych monitorów 27"/5K i 32"/6K do programowania / pracy biurowej w normalnej cenie, kiedy to jest minimalna rozdzielczość zapewniająca ostrość tekstu? Wszystko co ma mniej niż 220 PPI to pikseloza / rozmazane krawędzie. #komputery #monitory #programowanie
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jest to mniej więcej odpowiednik tego, jakby na kursie na prawo jazdy zamiast uczyć jak bezpiecznie poruszać się po drogach powiedzieli kursantom, żeby poczekali jeszcze tak z 10 lat zanim za kółko wsiądą, a w międzyczasie siedzieli w domu cały czas bo tak jest bezpieczniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazprawakow #bekazkatoli #edukacjaseksualna #wdz #edukacja #polska #neuropa #4konserwy
Komentarz usunięty przez moderatora
@bambaryua: Nie chcę, jestem zwolennikiem aborcji.
Chciałem się tylko podzielić moimi myślami na ten temat :)
W przypadku zakazu aborcji, płód otrzymuje specjalny przywilej, który nie przysługuje żadnemu innemu człowiekowi. Żaden inny człowiek nie ma prawa do korzystania z ciała innego człowieka wbrew jego/jej woli.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Nikt nie odbiera płodom prawa do życia, a przywilej korzystania z ciała innych ludzi.
Twoje prawo do życia nie oznacza że możesz naruszać prawa innych ludzi.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Jeżeli kobieta nie może usunąć płodu z jej ciała, to ten narusza jej prawo do decydowania o tym co się dzieje z jej ciałem.
Żaden człowiek nie ma takie prawa, tylko płód.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Co nie ma znaczenia, bo w dalszym ciągu narusza prawo matki do decydowania co się dzieje z jej ciałem.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Jeżeli kobieta nie może decydować o tym co się dzieje z jej ciałem i kto z niego korzysta, to jak najbardziej narusza.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Nie traci tego prawa, umiera na wskutek braku możliwości korzystania z innego ciała.
Jak bardzo chcesz to możesz sobie zabrać takie zarodki do domu i samodzielnie utrzymywać je przy życiu, ale nie zmuszaj do tego innych.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: Łaska nie ma tu nic do rzeczy. Matka po prostu korzysta z prawa do decydowania o tym co się dzieje z jej ciałem.
Jeżeli chcesz podtrzymywać płody przy życiu, to podtrzymuj, ale nie zmuszaj do tego innych.