Wpis z mikrobloga

@guest: no właśnie nie do końca, nie można powtarzać pierwszego roku, nie zaliczając pierwszego roku jesteś skreślany z listy studentów

@Ksieciunio-: Nie do końca, u mnie ma wydziale tak było ale tylko pierwszy semestr: jeśli uzbierało się za mało ECTS po drugim semestrze to powtarzali pierwszy rok, tzn. Te przedmiotu których nie zdali.
  • Odpowiedz
jak kiedyś elektronikę studiowałem po została połowa jakoś po pierwszym roku, ale duża część osób po zrezygnowała.

@kufelmleka: u mnie też podobny odsiew ;) ale prawda jest taka, że studia są dla cierpliwych i każde można skończyć przy odpowiedniej ilości samozaparcia.

Teraz mgr robię z zarządzania zaocznie, to w porównaniu do inżynierki to śmiech na sali XD nawet nie wiem jakie mam przedmioty a i tak się
  • Odpowiedz
można, wystarczy zapisać się na studia jeszcze raz

kiedyś żeby rozpocząć studia trzeba było pokonać w egzaminie wstępnym kilku lub kilkunastu kontrkandydatów, teraz wystarczy się ponownie zapisać ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@ever444 jak ktoś zamiast brać warunek z jednego przedmiotu wolał zarekrutowac się jeszcze raz to miał tylko egzamin do zdania z którego miałby warunek. Ale to zależy od uczelni. Są uczelnie gdzie by się tak nie dało.
  • Odpowiedz