Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#podroze otwieram dyskusję ( ͡° ͜ʖ ͡°) planujecie w te wakacje podróż samolotem? Co jeżeli Kraj do którego się wybieracie wymagać będzie szczepienia, które w pl idzie jak krew z nosa?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Pyrakus: planuję już na marzec. Tam gdzie będą chcieli szczepienia albo testu to nie polecę. Nie chcą mojej kasy to nie. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Pyrakus: ja się nastawiam na planowanie last minute, żeby się nie wkopać w jakiś lock down czy inny zakaz lotów. Co do szczepień to wątpię żeby ktokolwiek tego obecnie wymagał, no chyba że kraj nastawia się na turystykę geriatryczną. Ludzie się zaszczepią, część przechoruje, liczę że za kilka miesięcy zapomnimy o temacie

Anglia ma takie plany

@Pyrakus: Anglia miała też plan wprowadzenia zakazu opuszczania domu więcej niż raz
  • Odpowiedz
@Pyrakus: Plan A: USA/Kanada jeśli by się dało, choć wątpię.
Plan B: Meksyk/Azja wschodnia - zależnie czy udało by się upolować tanie bilety.
Plan C: Albania i Bałkany objazdowo

Ale nic nie rezerwuję na ten moment, czekam co najmniej do maja/czerwca na rozwój sytuacji.
  • Odpowiedz
@Pyrakus: wakacje przed wakacjami i po wakacjach, mam trochę lotów, linie dość elastycznie podchodzą do zmian, może oprócz Ryana, to wszystko da się zmienić bezboleśnie, trzeba test to zrobię, zaszczepić się zaszczepię i to najszybciej jak mogę, tylko chce elegancki wpis do "żółtej książeczki", a nie kartkę po polsku, którą każdy będzie miał w dupie za granicą, bo na photoshopie można takich zrobić multum.
  • Odpowiedz
@Pyrakus: Planuję samochodem bo tak najbardziej lubię, mimo że teoretycznie powinienem być zaszczepiony szybciej jako nauczyciel.
Wersja A (optymistyczna): Syberia
Wersja B (średnia): Turcja wschodnia
Wercja C (pesymistyczna): dwa krótsze wyjazdy: Ukraina i Albania
  • Odpowiedz