Wpis z mikrobloga

Cześć, jestem nowy na tagu. Poleci ktoś fajną spóleczke do zarobienia tak z 50%...myślałem o KGHM za 220 zł, Pgnig za 6 zł , Pekao za 70 zł, albo Dino za 300 zł... kurcze, za bardzo zwlekalem i mi trochę ceny uciekły, ale urośnie jeszcze prawda?...Na Parkiecie czytałem, że Wig20 idzie na 2400, a tutaj jeden mirek pisał to the moooon... znaczy, że nadchodzi mega hossa na GPW :-)...Nareszcie przyszła kolej na naszą giełdę. Z inwestorskim pozdrowieniem! - Albert.

#gielda #heheszki
  • 14
  • Odpowiedz
@mokry: jeszcze czekam na espi o upadłości, albo sprzedaży akcji przez właściciela - wtedy wchodzę all in PKC...tydzień temu uciekł mi niestety Idea Bank, wszystko cwaniaki wykupili i nawet zleceń kupna nie byłem w stanie złożyć :/
  • Odpowiedz
@Po_co_te_kwiaty: aha i nie czytaj żadnych newsów ani broń borze nie analizuj informacji z rynku albo raportów spółek, odpalasz wykres (koniecznie świecowy) i na podstawie figur geometrycznych decydujesz o kupnie/sprzedaży i tu również złota zasada zielono/kupno czerwono/sprzedaż, można na prawdę łatwo i szybko #!$%@?ć dużą kasę i wziąć się za normalną robotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mokry: otóż to! Gardzę tymi, którzy patrzą na wskaźniki C/Z, wartość księgowa, albo przychody... Po prostu gdy prezes jest bucem, któremu źle z oczu patrzy, a to jest dla mnie sygnał "silne kup", który cenię bardziej niż jakieś MACD, czy średnie kroczące...
  • Odpowiedz