Aktywne Wpisy
![King_of_the_savannah](https://wykop.pl/cdn/c0834752/4fe70a615cd3ea7c41df6c504618e057d4483f2aaf247d1e53fca0361ec5ca70,q60.jpg)
King_of_the_savannah +121
Aparycja cygana zawsze będzie dla nich atrakcyjniejsza niż polusa
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
#p0lka #blackpill #przegryw #grecja #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #szarpankizzyciem
![Kingofthe_savannah - Aparycja cygana zawsze będzie dla nich atrakcyjniejsza niż polus...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/e3f9f1a6f4a537829d51b0f8829b4ff3bded0db849b4e5c9dc061d183cd57159,w150.jpg)
źródło: IMG_0981
Pobierz![KIaudiuszeq](https://wykop.pl/cdn/c0834752/c2a538a3ff66b720e16d207d6766c08801b58f2c78f5165ed874e5377270776f,q60.png)
KIaudiuszeq +581
Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i cement dobry"
Więc nawet jeżeli nie jesteście fanami brukselki, warto spróbować :)
Brukselka z boczkiem i parmezanem
200g brukselki
75g wędzonego boczku
50g cebuli
30g masła
1 ząbek czosnku
40g parmezanu
Pieprz
Cebulę i czosnek posiekać, brukselki przekroić na pół lub ćwiartki w zależności od wielkości.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, dodać masło, cebulę i czosnek a na koniec brukselkę.
Smażyć na małym ogniu około 10 minut, okazjonalnie mieszając, aż całość będzie prawie miękka i miejscami ładnie zezłocona.
Przerzucić do naczynia do zapiekania, posypać startym parmezanem i zapiekać do rozpuszczenia sera. Ok 10 minut w 180°C
Makro: 880kcal 36B 74T 11W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
źródło: comment_16102651114ARD4pTFw9C72Zs54OgKkN.jpg
PobierzTo już lepiej z brokułem. I jedno i drugie trzeba kupić
@chixi: i podejrzewam, że byłby lepszy niż ta brukselka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ranunculus XD
@chixi: dalej już nic nie musiałaś pisać, bo to mówi o Tobie wszystko. xD ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
a tak powaznie to chyba rzeczywiście trzeba jej dać jeszcze jedną szansę, żeby może zabić wspomnienie gotowanej brukselki ze szkolnych obiadów
@hpiotrekh
@ranunculus
Moja różowa uwielbia brukselkę. Ja się przekonałem, bo jest na nią jeden protip: obranie pierwszej warstwy liści, wtedy jest mniej aromatyczna, mniej gorzka. Spróbujcie! Ze smażoną bułką tartą wchodzi elegancko ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
źródło: comment_1610392331Sd5rqkQtInQPfPEapiGS19.jpg
Pobierzźródło: comment_1610392387WyuogGm1mW6g6kHcoJ0pwy.jpg
PobierzDodaje tez pol puszki pomidorow mutti, jest w pytke, pozdrawiam (。◕‿‿◕。)
źródło: comment_16112498240a7e21b7ehQZTA8xxGTQje.jpg
Pobierzźródło: comment_16112499280gglmyp6B3tFVK2x7iNMHT.jpg
Pobierz