Aktywne Wpisy
Serrrek +161
Uważam że wszystkie nowe samochody rejestrowane w Polsce powinny mieć blokadę prędkości 150 km/h. Sprzedaż/posiadanie samochodu bez blokady powinny być legalne, ale zdjęcie blokady po uzyskaniu rejestracji powinno być przestępstwem.
Nie widzę żadnego powodu żeby można było rejestrować pojazd, który może jeździć szybciej niż prawo na to pozwala. Jeśli ktoś chce sobie kupić i jeździć po jakichś torach, to proszę bardzo. Na drogach publicznych nie ma miejsca na szybszą jazdę.
#motoryzacja
Nie widzę żadnego powodu żeby można było rejestrować pojazd, który może jeździć szybciej niż prawo na to pozwala. Jeśli ktoś chce sobie kupić i jeździć po jakichś torach, to proszę bardzo. Na drogach publicznych nie ma miejsca na szybszą jazdę.
#motoryzacja
UsmiechnietaPolska +260
Nie zgadniecie co #stanowski #kanalzero ma do powiedzenia w sprawie aresztowania Romanowskiego - nagrał obiektywny filmik w którym przedstawione są różne możliwości interpretacji przepisów dotyczących immunitetu w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy.
Nie no, jajcuję, przypadkiem tak akurat wyszło że wziął opinię profesora który twierdzi, że Romanowskiego chroni immunitet i powinien być zwolniony z aresztu. Przypadkiem jest to też zgodne ze spinem pisowców, który jest grzany od wczoraj.
#
Nie no, jajcuję, przypadkiem tak akurat wyszło że wziął opinię profesora który twierdzi, że Romanowskiego chroni immunitet i powinien być zwolniony z aresztu. Przypadkiem jest to też zgodne ze spinem pisowców, który jest grzany od wczoraj.
#
Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i cement dobry"
Więc nawet jeżeli nie jesteście fanami brukselki, warto spróbować :)
Brukselka z boczkiem i parmezanem
200g brukselki
75g wędzonego boczku
50g cebuli
30g masła
1 ząbek czosnku
40g parmezanu
Pieprz
Cebulę i czosnek posiekać, brukselki przekroić na pół lub ćwiartki w zależności od wielkości.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, dodać masło, cebulę i czosnek a na koniec brukselkę.
Smażyć na małym ogniu około 10 minut, okazjonalnie mieszając, aż całość będzie prawie miękka i miejscami ładnie zezłocona.
Przerzucić do naczynia do zapiekania, posypać startym parmezanem i zapiekać do rozpuszczenia sera. Ok 10 minut w 180°C
Makro: 880kcal 36B 74T 11W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw