Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i cement dobry"
Więc nawet jeżeli nie jesteście fanami brukselki, warto spróbować :)

Brukselka z boczkiem i parmezanem

200g brukselki
75g wędzonego boczku
50g cebuli
30g masła
1 ząbek czosnku
40g parmezanu
Pieprz

Cebulę i czosnek posiekać, brukselki przekroić na pół lub ćwiartki w zależności od wielkości.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, dodać masło, cebulę i czosnek a na koniec brukselkę.
Smażyć na małym ogniu około 10 minut, okazjonalnie mieszając, aż całość będzie prawie miękka i miejscami ładnie zezłocona.
Przerzucić do naczynia do zapiekania, posypać startym parmezanem i zapiekać do rozpuszczenia sera. Ok 10 minut w 180°C

Makro: 880kcal 36B 74T 11W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i ...

źródło: comment_16102651114ARD4pTFw9C72Zs54OgKkN.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz