Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i cement dobry"
Więc nawet jeżeli nie jesteście fanami brukselki, warto spróbować :)

Brukselka z boczkiem i parmezanem

200g brukselki
75g wędzonego boczku
50g cebuli
30g masła
1 ząbek czosnku
40g parmezanu
Pieprz

Cebulę i czosnek posiekać, brukselki przekroić na pół lub ćwiartki w zależności od wielkości.
Boczek wysmażyć na chrupiąco, dodać masło, cebulę i czosnek a na koniec brukselkę.
Smażyć na małym ogniu około 10 minut, okazjonalnie mieszając, aż całość będzie prawie miękka i miejscami ładnie zezłocona.
Przerzucić do naczynia do zapiekania, posypać startym parmezanem i zapiekać do rozpuszczenia sera. Ok 10 minut w 180°C

Makro: 880kcal 36B 74T 11W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Jak mawiał klasyk @BarkaMleczna : "z boczkiem to i ...
źródło: comment_16102651114ARD4pTFw9C72Zs54OgKkN.jpg
  • 21
ja na przykład brukselkę uwielbiam


@chixi: dalej już nic nie musiałaś pisać, bo to mówi o Tobie wszystko. xD ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

a tak powaznie to chyba rzeczywiście trzeba jej dać jeszcze jedną szansę, żeby może zabić wspomnienie gotowanej brukselki ze szkolnych obiadów
@chixi w przepisie nie ma ani slowa o duszeniu. To raz. Dwas, jezeli bedziesz juz miala boczek zezlocony to kazda nastepna minuta smazenia zamienia go w jeszcze wieksza skwarke. Wlasnie robie twoj przepis, dam ci znac jak wyszlo.