Wpis z mikrobloga

mirki, z ciekawości, ui designer/ux designer projektujący strony internetowe(ale bez związku z programowaniem) może rozliczać się na ryczałcie 8,5%? bo przechodząc u siebie na ryczałt 15% jako programista akurat zainteresował mnie ten temat https://sip.mf.gov.pl/faces/views/szczegoly/szczegoly-interpretacji-indywidualnej.xhtml?dokumentId=568820&poziomDostepu=PUB&indexAccordionPanel=-1#tresc akurat chyba ui/ux idealnie wpasowuje się w te 8,5%? #podatki #programowanie #dzialalnoscgospodarcza
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klepie-biede: właśnie sobie czytam z ciekawości te różne interpetacje i sieczkę z mózgu idzie sobie tym zrobić, są nawet interperetacje gdzie frontendowiec tworzący element wizualny aplikacji podlega pod 8,5% bo nie jest to wytwarzanie oprogramowania które jest aplikacją, tj jeśli jest to element wizualny aplikacji która wymaga jakiegoś backendu to spoko, 8,5% xD
  • Odpowiedz
@Jurigag: ja chyba pocisne 8,5%. Wysyłam do gus i o indywidualna interpretacje i zobaczymy czy się ktoś przyczepi kiedyś. Mam znajomych którzy cisną od paru lat na 8,5% a są zwykłymi developerami. Nie robili żadnych interpretacji ani nic.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@shuukre: no ja na 15% jednak będę, w porównaniu do zasad ogólnych gdzie byłem w zeszłym roku i wyrobiłem 130k pewnie różnice poczuje
  • Odpowiedz