Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +244
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
KosmicznyBarszcz +818
Jesteście gotowi na najgorszy świąteczny mem? Trzymam go na dysku od miesięcy, doczekał się XD
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
#heheszki #humorobrazkowy #opiebandyto
źródło: IMG_4892
Pobierz

Brat się buduje i ma zagwozdkę, w wtorek ma zamawiać okna i ma do wyboru:
Kommerling 88 - wszystkie okna 24 tysiące
Veka 82 - wszystkie okna 19 tysięcy
Salamander 82 - 17 tysięcy
Co byście wybrali na jego miejscu, ja mu proponuję VEKĘ bo jest po środku tej stawki ma prawie taki sam współczynnik ciepła co te Kommerlingi (różnica to jest 1 setna; a i tak to jest chyba bardziej zależne od sposobu montażu) Z drugiej strony gdzie bym nie popytał znajomych to każdy mówi, że ma VEKE.
Jest tu może jakiś fachowiec i by coś dla brata doradził ?
@kodecss: podam Ci przyklad: firma Schueco producent profili na swojej stronie podaje partnerów. Czyli firmy z którymi współpracuje i nie boja się podpisać pod ich robotą. Dostałem wycenę od jakiejś firmy krzak gdzie cena wynosiła 30k, te same okna u ich partnera ze Zduńskiej Woli gdzie możesz wejść na produkcje i oglądać jak robią się twoje okna wynosiła 12 tysięcy więcej! Rozmawiałem
@kierownik_budowy: Profile są podobne to fakt i muszą spełniać normy ale same profile nie decydują o oknie. Do tego dochodzi stal którym się te profile wzmacnia, zespół szybowy, dodatkowe ocieplenia. To jest zależne od danego producenta co opisałem wyżej. Oczywiście każdy producent musi wystawić stosowny papier o spełnieniu wymogów tylko jak producent jest