Wpis z mikrobloga

#webdev #angular #javascript #html

Siema. Mam aplikacje w angular 10 i potrzebuje zaimplementowac wybor godziny przykladowego zdarzenia. Jako, ze backend przyjmuje jedynie godzine, czyli z 14:13 przyjmuje tylko 14, zastanawiam sie jak to zaimplementowac. Nie mam odstepu do backendu. Select wydaje sie najsensowniejszy, jakos input text nie bardzo mi pasuje przy tym. Szukalem jakiegos time pickera i zablokowac minuty, ale tez taki polsrodek mi sie przydaje. Dzieki za jakiekolwiek propozycje.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cugowski: Nie urodziłem się taki. Ale to pytanie jest na forum junior.

Tak seniorem to zostałem w 2007 roku. I nie przyszło mi do głowy, aby takie pytanie zadawać.
  • Odpowiedz
Dobra, zegnandes czlowieku, ide zajac sie swoim zyciem.

@cugowski: Nie ma sprawy. Ale dalej będę się czasami męczył z ludźmi, którzy chcą zarabiać np 10k i nie wiedzą jak użyć klasy abstrakcyjnej. Rekrutacja to najgorsza, a zarazem najśmieszniejsza część mojego życia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cugowski: To wcale nie jest trywialne pytanie i bardziej dotyczy UX - do wyboru jest wiele rozwiązań: select, input z typem number i atrybutami min/max, jakiś gotowy timepicker czy nawet okrągły slider imitujący zegar. Tak że warto ustalić najpierw, jak to będzie używane - na desktopie czy mobile'u? raczej myszą/dotykiem czy z klawiatury? jak wyglądają pozostałe inputy w aplikacji, żeby było spójnie? Poszukaj, jak to jest zrobione w innych aplikacjach
  • Odpowiedz
@motokate: Wlasnie moim zdaniem, to nie jest trywialne pytanie. Nie chodzilo mi o implementacje, a raczej o to co tak na prawde zaimplementowac. Dziwne dla mnie bylo to, ze backend przyjmuje tylko godzine. No i sama godzine tez raczej przyjmowalbym jako stringa, a nie jako liczbe. Patrzylem tez na to z roznych perspektyw uzytkownika, cos moze miec sens dla mnie, niekoniecznie moze miec sens dla innych. Finalnie przystalem na selecta,
  • Odpowiedz
@tmtm: Jesteś jednym z tych typów, że ktoś się o coś pyta a ty odpowiadasz z pretensją tak, że dalej nic nie wiadomo. Masz wiedzę, ale nie potrafisz przekazać.
Nie przyszło Ci do głowy, że tu chodzi o kwestię UX, a nie tego jak to zrealizować?
  • Odpowiedz