Dopiero zaczynam się bawić tym gadżetem. O ile funkcję krokomierza porównywałem z takim na nogę i wynik jest dość zbliżony o tyle mam spore wątpliwości co do reszty funkcji i odnoszę wrażenie, że wyniki są mocno loteryjne.
1. Kalorie. Nijak mają się do rzeczywistej aktywności. Juz chyba lepiej je zapisywać osobno dla kazdej z nich w jakimś kalkulatorze (apce do tego przeznaczonej). Różnice idą w kilkaset do kilku tysięcy. Bez sensu.
2. Monitor snu. Zgadza się w zasadzie chyba tylko czas snu co jest raczej proste do ustalenia (brak aktywnosci na telefonie i opasce + ustawiony alarm budzenia) więc tu miband sobie radzi. Niestety ani razu nie wykazał przebudzenia się i szczerze mówiac nie wiem jakby miał to ustalić? Chyba musiałbym wstać lub cos kliknąć na telefonie lub opasce. Co za tym idzie nie daję wiary w te niby "pomiary" głębokiego" czy płytkiego snu. Pomijam juz fakt, ze śpi się w tym niewygodnie, niezaleznie od stopnia zapięcia opaski. Wg mnie monitor snu to bzdura na resorach.
3. Tętno. Też raczej loteria. Porównywalem z urządzeniem do tego przeznaczonym.
4. Stres No tu to juz w ogóle nie wiem na jakiej zasadzie miałoby to działać i być wiarygodne XD Zapewne kolejny pic na wodę.
Co się więc sprawdza? - Godzina oraz wsio związane z czasem - Wsio związane z gpsem - Pogoda - Powiadomienia
Opaskę testuję od około tygodnia więc chciałbym wiedzieć czy macie podobne doświadczenia? Jakie jeszcze wg Was zalety i wady ma ten gadżet?
@worldmaster: tam wszystko jest loteryjne z wyjątkiem wyświetlania powiadomień. To jedyne działa w 100% i do tego ta opaska się nadaje. Krokomierz potrafi liczyć kroki jak jeździsz autem. GPSa ta opaska nie ma więc nie wiem o czym pieszesz. Cała reszta to bajery i śmiech na sali.
#miband5
#pytanie
Dopiero zaczynam się bawić tym gadżetem.
O ile funkcję krokomierza porównywałem z takim na nogę i wynik jest dość zbliżony o tyle mam spore wątpliwości co do reszty funkcji i odnoszę wrażenie, że wyniki są mocno loteryjne.
1. Kalorie.
Nijak mają się do rzeczywistej aktywności. Juz chyba lepiej je zapisywać osobno dla kazdej z nich w jakimś kalkulatorze (apce do tego przeznaczonej). Różnice idą w kilkaset do kilku tysięcy. Bez sensu.
2. Monitor snu.
Zgadza się w zasadzie chyba tylko czas snu co jest raczej proste do ustalenia (brak aktywnosci na telefonie i opasce + ustawiony alarm budzenia) więc tu miband sobie radzi. Niestety ani razu nie wykazał przebudzenia się i szczerze mówiac nie wiem jakby miał to ustalić? Chyba musiałbym wstać lub cos kliknąć na telefonie lub opasce.
Co za tym idzie nie daję wiary w te niby "pomiary" głębokiego" czy płytkiego snu.
Pomijam juz fakt, ze śpi się w tym niewygodnie, niezaleznie od stopnia zapięcia opaski.
Wg mnie monitor snu to bzdura na resorach.
3. Tętno.
Też raczej loteria. Porównywalem z urządzeniem do tego przeznaczonym.
4. Stres
No tu to juz w ogóle nie wiem na jakiej zasadzie miałoby to działać i być wiarygodne XD
Zapewne kolejny pic na wodę.
Co się więc sprawdza?
- Godzina oraz wsio związane z czasem
- Wsio związane z gpsem
- Pogoda
- Powiadomienia
Opaskę testuję od około tygodnia więc chciałbym wiedzieć czy macie podobne doświadczenia? Jakie jeszcze wg Was zalety i wady ma ten gadżet?