Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +14
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
PodniebnyMurzyn +297
Szanowna Pani Jej Ekscelencja Ania Gotuje, to jest dla mnie fenomen nie tylko w skali kulinarnej (każdy przepis bardzo smaczny, postarany i wytłumaczony jak krowie na rowie), ale i ludzkiej. Przepis wstawiony 6 lat temu, a Szanowna Pani Jej Ekscelencja Ania Gotuje wciąż jest w stanie odpowiadać pod praktycznie każdym komentarzem, i nie jakimiś półsłówkami, ale normalnie jak Panbu przykazał. Nie olewa swoich fanów tak jak 99% twórców w internecie, tylko każdemu
Tymczasem statystyka światowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#4konserwy #neuropa
Jak tak szkoda Ci Afrykańczyków to ich adoptuj
Na poglądy wpływ nie ma IQ, tylko mnóstwo innych czynników
Jesteś za prawem do aborcji? To nie przypadek, że w Afryce jest zakazana. Ma ona bardziej konserwatywne społeczności. Złe warunki życiowe oraz edukacja negatywnie na ich wpływają.
Nie wiem, skąd się wzięły te bzdurne badania, skoro jeszcze nie tak dawno (lekko mówiąc, oczywiście) ateistów za wiele na świecie nie było, każdy w coś wierzył. To ślepa pogoń za dobrami materialnymi, które spowodowały postawy hedonistyczne i nihilizm, miały wpływ na porzucenie wyższych wartości.
Jestem w pełni za rozwojem nauki i technologii (w zdrowym rozsądku, bardzo nie podoba mi się, że mogą nas zastąpić roboty w wielu fachach/zawodach).
Jeśli ktoś zatraca wartości dlatego, że zaczął zarabiać kilka tysięcy więcej, to jest po prostu próżnym i marnym człowiekiem.
Im człowiek jest bardziej rozwinięty, tym porzuca zbędne, obciążające go rzeczy. Zaczęło się od Deizmu w Oświeceniu.
Mnie nie obchodzi Twoja moralność, tak po prostu jest.
Po prostu świat nie jest prosty jak działanie 2+2.
W środowisku (praca, uczelnia) uchodziłem raczej za umiarkowanego konserwatystę, nikt mi nigdy nic nie zarzucił, a szef nazwał mnie "człowiekiem kierującym się kodeksem rycerskim". Nie uważam,
@Sok_Mandarynkowy: Ale co mnie to obchodzi?
Skoro Cię nie obchodzi, to nie zaczynaj takiego tematu.