Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Radus: chyba sie zgadzam. Jezeli cosmopolitan nie reklamowal swojego numeru tymi okladkami to oczywiscie masz rację. Probowalem znalezc reklame numeru na social mediach ale nie znalazlem nie wiem czy to nie jest po prostu jakis leak - tak czy siak faktycznie bezpodstawnie sformulowalem swoją wypowiedź
  • Odpowiedz
@Radus:

Ogólnie obstawiam że w 90% przypadków otyła osoba nie spotka się ze złym komentarzem

Znam 2 otyłe osoby i nie było razu żeby na siłowni nie doświadczyły nieprzyjemnego traktowania. Niestety nie jest tak kolorowo, z resztą widać to po reakcjach na wykopie. Co gorsza, niektórym się wydaje, że takimi chamskimi docinkami pomagają.
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: Pytanie czy w kazdym kraju jest tak samo. Czesto wpadalam w pulapke myslenia “Ale ten problem jest z d--y” dopoki nie mialam okazji uczestniczyc w warsztatach z pracownikami ze Stanow. Tamtejsza mentalnosc jest zupelnie inna, ciezko Nam ich zrozumiec bo zyjemy w innym “swiecie”. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
  • Odpowiedz
Np. ta kobieta z zdjęcia które załączyłem miałą kompleksy związana ze zbyt dużą muskulaturą

@Radus: dawno takiego głupiego robienia z siebie ofiary nie widziałem xd. Miała kompleksy związane ze swoim ciałem, jednocześnie robiąc z własnej woli (siłownia, rugby) wszystko, żeby być umięśnioną. No to jakby miała z tym problem, to by przestała xd. Do czego zmierzam: skoro ćwiczę na masę, to znaczy, że mi się to podoba i nie przejmuję
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@geuze: no i bardzo dobrze :), niestety nie każdy potrafi mieć "wywalone". Ja sama pamiętam jak za dzieciaka miałam malutką fałdkę na brzuchu siedząc, więc wydawało mi się, że jestem za gruba na dwuczęściowy strój kąpielowy, a tak naprawdę byłam szkieletorem chudszym niż 99,9% ludzi. To jak muszą się czuć ci którzy naprawdę mają sporo kg i ciągle słyszą komentarze na ten temat?

U mnie na siłce (przed pandemią) był
  • Odpowiedz
  • 1
@Zgrywus1: sorry myślałam, że to op, nikt nie twierdzi, że bycie otyłym jest zdrowe, to sobie wymyślił op któremu nawet nie chciało się przeczytać co jest napisane na okładce.

W artykule chodzi o to, że ruch jest zdrowy bez względu na wymiary czy urodę. Oczywiście trzeba dopasować ruch do możliwości i zdrowia, ale akurat joga jest dobra prawie dla wszystkich. Za to modny jogging może rozwalić stawy nawet chudzielcom. Zresztą
  • Odpowiedz
@Radus: Myślę, że post raczej odnosi się do samej okładki, która sugeruje, że bycie otyłym jest zdrowe. To tak jakby na kładce pokazać g---o, a potem mówić, że tu nie chodzi o g---o tylko o profilaktyczną kolonoskopię.
  • Odpowiedz
Ogólnie artykuł jest bardzo pozytywny, zachęca każdego do uprawiania sportu swoją drogą. Na 11 kobiet, tylko dwie są skrajnie otyłe, a 1-2 otyłe (ale że tak powiem w standardach przeciętnego człowieka).

@Radus: I te powinny być podpisane "this is not healthy", by nie promować chorobliwego obżarstwa.

plus-size people often feel like they can’t be part of the wellness space.

Plus size, to jest Gwendoline Christie, natomiast te grube z okładek
  • Odpowiedz
Jeśli dalej nie rozumiesz to chodzi o to, że grubi ludzie są wyśmiewani przez takich jak ty i przez to czują się za grubi by iść na siłownię, na zajęcia sportowe, a czasami nawet na spacer bo się boją pogardliwych spojrzeń i komentarzy jak twoje.

@nika_blue: Nie ludzie są wyśmiewani a obżarstwo.
Obżarstwo należy wyśmiewać, tak jak palenie petów, a nie promować i wmawiać "this is healthy"
https://pagowski.pl/userdata/public/gfx/66d5dadfb7a46c8d593f087ba06c0806.jpg
  • Odpowiedz
@nika_blue: Istotna jest okładka - ona jest przesłaniem sama w sobie. Co gorsza bardzo złym przesłaniem.

sami sobie wymyślacie inne "przesłanie" którego tam nie ma

Nie zaklinaj rzeczywistości. Kto podpisał otyłe osoby "this is healthy"? Wyraźnie ten opis tm jest. Nie trzeba go wymyślać.
  • Odpowiedz
  • 0
@void1984: to jest podpis tego co robią, czyli ćwiczą, i to nie jest jedna okładka tylko seria na której były różne sylwetki, tylko się uczepiliście dwóch znich. Na innych są wysportowane dziewczyny i też jest napisane "this is healthy". Bo właśnie chodzi o to, że nie ważne jak wyglądasz ruch jest zdrowy. Jedna z tych dziewczyn uprawia jogę, druga chyba tańczy i obie mają sportowe ubrania, więc można wywnioskować o
  • Odpowiedz
Na innych są wysportowane dziewczyny i też jest napisane "this is healthy"

@nika_blue: Dziwisz sie że ludzi to nie zaskakuje. Zdrowe, podpisane jako zdrowe i brak zdziwienia.

Jedna się rozciąga (może być i joga), druga w kurtce tylko stoi i krzyczy.
jakby nie patrzeć zdrowia nie pokazują.
  • Odpowiedz
  • 0
@void1984: dziwię się, że niektórzy mają taki problem żeby zrozumieć o co tu chodzi, jedna jest instruktorką jogi, a druga jest influencerką która promuje "body neutrality" czyli de facto nie twierdzi, że grube jest piękne i zdrowe tylko nie powinno się oceniać ludzi po tym jak wyglądają. Obie uprawiają sport.

Inna z tych modelek jest też bardzo chuda, za niskie BMI też nie jest zdrowe, ale jakoś jej się nie
  • Odpowiedz
Inna z tych modelek jest też bardzo chuda, za niskie BMI też nie jest zdrowe, ale jakoś jej się nie czepiacie.

@nika_blue: Czepiamy się tak samo, chudziny coraz rzadziej się widuje.

tylko nie powinno się oceniać ludzi po tym jak wyglądają

Można za to oceniać po ich nawykach żywieniowych.
  • Odpowiedz