Aktywne Wpisy
noipmezc 0
zgadujcie moje imie
Riiuku +37
Sousa był najlepszym trenerem po euro 2016 i taka jest prawda futbolu. Jedyna osoba która potrafiła wmówić tym patałachom, że coś potrafią. Wszyscy od lewa do prawa #!$%@? go za wylewy w defensywie ale po tych kilku latach widać, że to nie był przypadek i my po prostu nie mamy dobrych defensorów. #mecz
Pensja brutto: 4700 złotych
Pensja netto: 3200 złotych
Hehe, źli przedsiębiorcy kradno!!!
Banda idiotów. Nie dziwne że PiS rządzi
#ekonomia #prokapitalizm beka z #antykapitalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
@szpongiel: a bo piszesz bez sensu teraz załapałem, że chodziło ci o "wyplata" a nie "wpłata" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szpongiel: Bo to trochę takie pokrętne myślenie. Ja się umawiam z pracodawcą na tyle ile czuję, że
To jest podobny (ale zupełnie innej skali) myk jak ceny w marketach typu 499.
Niby wiadomo, że to 500, a jednak ludzie się zachowują jakby to było 400 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To się nazywa koszt pracodawcy
Xddddddd
@szpongiel: Z cenami pełna zgoda.
Jednak skąd myśl, że powrót do dawnego podawania brutta(czyli cały ZUS itd.) ma dać to drugie "wiedzieć".
To dalej
@boguchstein: Swoją drogą nie wkręcałem się w zapisy, ale jeżeli mój pracodawca jest daleko, moje miejsce wykonywanej pracy też daleko a w tym roku zdalne 100% to można? ;)
@boguchstein: hahaha, wiesz, w sumie rachunki za prąd mi wzrosły (poważnie), kawę którą piłem na koszt pracodawcy też piję w domu (no dobra nosiłem akurat swoją ale inni nie koniecznie).
A no i owoce w środy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@boguchstein: No no ja też żartuję, bilans życiowy jest znacznie na plus, ponad 2h życia zaoszczędzone na dojazdy. Za paliwo też w sumie nie brałem zwrotów, więc teraz też korzyść. Więc nie narzekam w ogóle. ( zyskany czas jest kluczowy, zmieniło mi to komfort życia)
@wykopowy_brukselek: Oszustwem jest podawanie, ile to przedsiębiorca zapłacił podatku, bez uwzględniania wszelkich odliczeń, ulg i dzielenia spółek na kilka
@UberWygryw: Podawanie pensji "super brutto" jest w sumie takim samym naciąganiem ale w drugą stronę. Pensje pracownika odliczasz od podatku i w efekcie łączy koszt pracodawcy jednak jest bliższy brutto a nie "super brutto".