Wpis z mikrobloga

#studia #filologia #kierunki
Lada moment koniec technikum i pasuje zrobić jakieś studia. Tak naprawdę jedyna rzecz, którą lubię to angielski. Polecacie studiować ten kierunek? Przeszło mi przez myśl iść w kierunku tłumacza przysięgłego. Miło usłyszeć coś od osób studiujących i pracujących w tym zawodzie :)
a co myślicie o programowaniu? Kiedyś coś tam liznąłem tematu ale na studia z tym związane nie pójdę bo leże z matmą totalnie. Czy programista bez studiów w tym kierunku ale po kursach i z wiedzą ma szanse na jakaś dobrą pracę?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vKING: Ale ty myślisz, że jak pójdziesz na angielski to nie będzie już matematyki na studiach? Znam sporo osób co po takich studiach prowadzi własne biznesy, ale dużego związku z językiem to nie ma. Pomyśl już teraz jak chciałbyś zarabiać na życie
  • Odpowiedz
@Testuje_Toster: chodziło mi bardziej o to że ciężko będzie mi się dostać na programowanie z kiepskim wynikiem matury z matmy
Tak szczerze największą radość sprawia mi naprawa telefonów ale traktuję to jako coś dodatkowego, bo w moim mieście jest masa serwisów i ciężko byłoby mi się przebić
  • Odpowiedz