Wpis z mikrobloga

@Jokohama: Spawacze to rysują ale kutasy w kiblu, jeszcze nie spotkałem żadnego który w ogóle wie że istnieją jakieś programy na kąkuter a na rysunku trzeba palcem pokazać i przeczytać wymiar spoiny bo jak nie to p--------ą
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@suqmadiq2ama: spokojnie xD pytam z ciekawości bo znajomy spawacz rysuje sobie w AutoCAD, ja coś na kartce papieru jak potrzebuje sobie rozrysować. Ciekaw byłem weszej opinii
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: Z mojego prawie zerowego doświadczenia wynika, że jest dokładnie tak jak mówisz. Na statku spawacze spawają rury na czuja a jak ma przebiegać rura często mówi im jakiś magik przez telefon, który wymyśli to w locie na podstawie zdjęcia. Później do niczego nie ma dokumentacji technicznej, bo nigdy taka nie powstała, jedynie do rzeczy, które oryginalnie były zrobione w niemieckiej stoczni ale i tak się większość gdzieś pogubiła.
  • Odpowiedz
@Jokohama: Zależy co chcesz zrobić, jeżeli masz zamiar rysować proste rysunki złożeniowe typu brama to wyciągasz ołówek, kartke i rysujesz w warsztacie - no chyba że założyłeś dg i będziesz udawał przed klientem biuro projektowe to rób i na zapłaconym autocadzie, wtedy heniek który ma to w dupie zrobi taniej i zarobi więcej.

Jeżeli masz wypalarke albo jakieś cnc no to robisz w programie całość żeby nie gubić sie w
  • Odpowiedz