Wpis z mikrobloga

@void1984: niestety, prawda jest taka że męzczyźni fryzjerzy są przeważnie lepsi . Nie wiem skąd ta opinia że to niemęski zawód. Mężczyźni kucharze i mężczyźni fryzjerzy są zwykle bardziej medialni i na dodatek lepiej zarabiają.
  • Odpowiedz
@void1984: nie ma jakiejś granicznej liczby. Ja i wiele moich koleżanek urodziłyśmy po 35 roku życia zdrowe dzieci. Tylko że ciążę sie ciężej przechodzi, poród też. Organizm po prostu jest słabszy, a potem przychodzi menopauza i szlus, sklepik zamknięty. Nie ma szans. Natomiast faceci mogą praktycznie do śmierci. Wiadomo że mają większe ryzyko, że dziecko będzie słabe. Ale mogą, bo plemniki są produkowane na bieżąco, a z jajeczkami się rodzimy
  • Odpowiedz
@dioxyna: w sumie najlepiej by było w młodym wieku zamrozić swoje jajeczka czy tam plemniki. I niech inny ktoś tą ciążę donosi, bo ciąża to stan bardzo mocno przereklamowany. A już super by były sztuczne macice, mogłabym patrzeć jak sobie dzidziuś rośnie ;) może kiedyś tak będzie. Miałabym taką sztuczną macicę w salonie i patrzylibyśmy z mężem na postępy w rozwoju naszego dziecka ;)
  • Odpowiedz
@void1984: wiadomka. Najlepiej rodzić dzieci do 30, biologii nie przeskoczysz. Ale rozsądek swoje, a życie swoje. Na szczęście mamy rozwiniętą medycynę i w tej chwili pierwsze dziecko około 40 to nie jest jakiś ewenement. Tylko że jest to najczęściej pierwsze i ostatnie dziecko. Niestety ludziom się różnie w życiu układa, nie zawsze zdążą do 30 znaleźć odpowiedniego partnera. Wiec sztuczna macica byłaby wybawieniem ;)
  • Odpowiedz
@void1984: z drugiej strony fajnie mieć późno dziecko. Jesteś wtedy psychiczne młodszy. Masz środowisko młodszych ludzi i inne problemy. Mój mąż jest 8 lat młodszy ode mnie. Nie spotykam się ze znajomymi z liceum, bo rozmawiają albo o swoich chorobach, albo o małżeństwach swoich dzieci. Na ogół zachowują się jak środowisko starców, którym się już nic nie chce. To jest dołujące nie mamy żadnych wspólnych tematów. Wydaje mi się, że
  • Odpowiedz
z drugiej strony fajnie mieć późno dziecko. Jesteś wtedy psychiczne młodszy.

@Drobna: Ja mam dzieci ani wcześnie, ani późno. Zgadzam się że ma się wtedy młodsze towarzystwo.
Z drugiej strony ludzie którzy mieli dzieci w wieku 20 lat, mając 35 lat spędzają wakacje w aktywny sposób bez patrzenia czy będzie plac zabaw i jak położyć dzieciaka na popołudniową drzemkę.
  • Odpowiedz
@Mardo: to nie jest takie łatwe. Nie masz pojęcia jak bardzo jesteśmy niewolnicami własnych hormonów. Po urodzeniu dziecka i po nakarmieniu go piersią, następuje taka burza hormonalna, że nie jestes w stanie opuścić swego dziecka. Można to porównać do stanu maksymalnego zakochania, tylko silniej. Dlatego np surogatki często nie chcą oddać dziecka które właśnie urodziły. Myślę, że oddanie właśnie urodzonego dziecka to jedna z najtrudniejszych rzeczy na świecie. I tego
  • Odpowiedz
@void1984: no i w wieku czterdziestu paru lat można iść z własnym dzieckiem na p--o, zamiast odrabiać z nim zadania z matmy czy z przyry.. ;) jak to powiedział jeden mędrzec "są plusy dodatnie i są plusy ujemne" ;)
  • Odpowiedz
nie musza sie cholernie bac przed kazdym nocnym powrotem do domu :/

@norelka: ehm no powiem tak- słyszałem już ten tekst i dziesiątki opowieści przerażonych koleżanek wracających wieczorami z imprez że ktoś za nimi szedł, albo na nie pogwizdywał, ale dzieki Bogu żadnej z moich znajomych nic złego NIGDY się nie przytrafiło, noszą gazy w torebkach i opowiadają jakie to straszne przeżycie, spoko.
ALE
jako facet muszę zastrzec, że zebranie
  • Odpowiedz
i tak są sfiksowani na punkcie wzrostu

Ciekawe skąd im się to wzięło hmmmmm
No i duuuuuuuuużo bardziej wolałbym szykany za brak tapety niż z powodu wzrostu na który nie da się absolutnie nic poradzić

@holka-kofolka:
  • Odpowiedz
@cassiopei: Są oceniani w obie strony, kobiety mozna podzielić na 2 głowne rodzaje i jeden dodatkowy, te które wyłuzdanie, wulgarność itp podnieca, i te które odstrecza. Pierwsze można wrecz nakręcać wtrąceniami o innych, drugie przy jakiej kolwiek formie wulgarnosci bedą poważnie zastanawiać się na koszem dla Ciebie. Trzeci rodzaj to te co kreci coś innego jedne pisza sapio drugie demi trzecie blabla bla seksualne, gdzie wszystko sprowadza sie do tego
  • Odpowiedz