Wpis z mikrobloga

Dzień dobry Miraski :)!

W przyszłym roku w ramach alternatywy do życia w naszym kraju zamierzam trochę popodróżować. Głównie poza Europę. Czy Revolut jest nadal najlepszą opcją do wymiany kasy?

Ostatnio widzę, że jest coraz więcej produktów bankowych zwanych "karty wielowalutowe". Może lepsze to?
Jakie są minusy używania Revoluta tak z doświadczenia po latach? Ja wiem, że jak raz leciałem WizzAirem to stewardesa w ogóle Revoluta nie przyjmowała bo "te karty u nich nie działają".

#revolut
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bajtelo: jeżeli będziesz daleko poza domem to najważniejsze jest mieć pieniądze na wielu różnych kontach wiec revolut to będzie dobry wybór. Pamiętaj o tym żeby mieć tez inne karty w innych bankach (n26 jest darmowy w Niemczech, bunq w Holandii itd)
  • Odpowiedz
Ja wiem, że jak raz leciałem WizzAirem to stewardesa w ogóle Revoluta nie przyjmowała bo "te karty u nich nie działają"

@bajtelo: kiedys nie dzialaly jak byla to karta prepaidowa.

jest duzo opcji. oprocz revoluta masz alior (zwykle konto jakze osobiste, trzeba wlaczyc przewalutowanie korzystne / karta kredytowa), pekao, mbank visa swiat intensive itd itp. glowna roznica pomiedzy nimi a revolutem jest taka ze w revolucie masz limit darmowego przewalutowania
  • Odpowiedz