Aktywne Wpisy

widmo82 +34
źródło: GyLWGUoWcAEqGuu
Pobierz
tesknilam_ +3
Z czego może wynikać to, że czasami wystarczy spojrzeć się na człowieka i widaćz że dana osoba ma niepełnosprawność intelektualną albo inne zaburzenia?Lub rozpoznać cechy charakteru?
Mam na myśli to, że czasami spojrzalam się na kogoś, czy na samo zdjęcie (nie mówię ze zawsze to było trafne) i bylo widac, że ta osoba jest sympatyczna, nawet jej nie znając itp.
Czy ma to jakies naukowe uzasadnienie?
#psychologia #pytanie
Mam na myśli to, że czasami spojrzalam się na kogoś, czy na samo zdjęcie (nie mówię ze zawsze to było trafne) i bylo widac, że ta osoba jest sympatyczna, nawet jej nie znając itp.
Czy ma to jakies naukowe uzasadnienie?
#psychologia #pytanie

próbuję zacząć pisać w tym chorym języku - boli mnie składnia i mam odruch wymiotny robiąc klamry, średniki, wpisując nazwy klas i rozgryzając co gdzie jest, ale nieważne (troche pisze w #python i przeskok na javę jest dla mnie jak przeskok z photoshopa na gimpa xD)
niech ktoś mi powie, czemu ten fragment jest podświetlony?
Dostałem kiedyś czyjś kod, przeprawiam go nieco po swojemu i też zaczyna się w jakimś miejscu świecić na żółto.
A jak cofam swoje zmiany, to też potrafi zostać to podświetlenie i nie wiem czy to intelij coś psuje, czy to tak ma być czy o co chodzi?
#naukaprogramowania
źródło: comment_1608979574C9KvwA59pLvjLn65PesHmX.jpg
PobierzforEachOrdered(System.out.println)IntStream.range(0,4).forEachOrdered(System.out.println);Komentarz usunięty przez autora
str -> System.out.println(str)
then you can replace it with a method reference like
@tehshy: @ProfesorBigos: dzięki, czyli trzeba używać podpowiedzi IDE
::xDxd
Jestem ciekaw z jakim poziomem politowania spojrzę na swój post po tygodniu nauki c: