Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@SynGromu: wliczając bezobjawowcow to ponad 3 mln już przechorowalo w tym wiele z kluczowych stanowisko jak lekarze. Włączając leczenie amntadyna to można otworzyć gospodarkę i funkcjonować normalnie..
  • 0
@SynGromu: @slapdash: " Szacuje się, że bezobjawowe przypadki zarażenia koronawirusem SARS-CoV-2 mogą stanowić nawet 80 proc. wszystkich zakażeń tym patogenem. Oczywiście to tylko przypuszczenia. Bez badań przesiewowych na szeroką skalę nie jesteśmy w stanie tego dokładnie określić. Najlepiej byłoby przebadać pod tym kątem całą społeczność i w przypadku pozytywnego wyniku obserwować moment pojawienia się (lub nie) objawów choroby COVID-19.
Potwierdzają to wyniki badań w San Francisco w USA. Przeprowadzono tam
@BadHabits: ech, ekspercie, czytaj nie tylko to co ci pasuje:

Badacze stwierdzili, że należy przeprowadzić dalsze badania kliniczne, aby potwierdzić terapeutyczną wartość amantadyny

Jesli chodzi o bezobjawowych, to podobnie, wlasne chciejstwo wypacza ci resztki rozumu: jesli 80% zarazonych nie ma.objawow, to nie.oznacza, ze oficjalna.liczba zarazonych to 20% rzeczywistej liczby zarazonych.
  • 0
@slapdash: a gdzie ja wziąłem 80 % sam wybierasz wybiórczo liczby które pasuje to twojej tezy. Pisałem o 3 mln więc założyłem jak wyniki badań z San Francisco koło 50 %. Czyli bardziej realną wersję a Ty wybrałeś sobie najmniej realną opcje i się cieszysz że mało realne liczby...

Jasne, że badacze muszą jeszcze bardziej zbadać sprawę więc nic w tym dziwnego. Chlorchinina lub remdesivir nie mają/miały więcej badań jak każdy