Wpis z mikrobloga

Naprawdę nie pojmuje jak można jeść cwiartki, pałki czy kadłubki z kurczaka. Przecież to odpad powstały przy wykraiwaniu pierśi. Jeszcze rozumiem jakiś dobry tłusty bojler, który chodzi sobie po podworzu, skubnie trawke, ziarenko, robaczka, ale te #!$%@? kurczaki za 2,39 w Biedronce? XD ja za "salcesony" dla psa płace więcej. Pomyslcie sobie ile to musi być warte skoro tyle kosztuje xD
#polakicebulaki #gotujzwykopem #jedzenie #kurczak #cebuladeals
Pobierz daeun - Naprawdę nie pojmuje jak można jeść cwiartki, pałki czy kadłubki z kurczaka. ...
źródło: comment_1608389630wOyrIBfK4YvlMbTPCxeB8F.jpg
  • 39
@daeun: dwie kwestie. Jedna to jakość i odpowiednia cena za mięso. A drugie to takie mięso można przyrządzić w inny fajny sposób. Nóżki i skrzydełka do piekarnika w sosie BBQ lub chili i można w łatwy sposób zrobić chrupiącą i smaczną przekąskę do obgryzania, np. do filmu. A jeżeli ktoś narzeka na wątróbkę to może niech więcej o niej poczyta, bo to akurat bardzo zdrowe jedzenie. W dodatku tanie co mi
@daeun zgadzam się z Tobą bardzo. Ale dodalabym że pierś z kurczaka to też śmieć, jak i cały kurczak zresztą. Przecież w porównaniu do swojego kuzyna indyka kurczak smakuje po prostu jak śmieć. Wstyd to wykładać na mięsnym w towarzystwie innych wspaniałych schabików, golonek, karkóweczek. Brak mi słów by opisać jak bardzo gardzę tymi faszerowanymi kurczakami.