Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@geuze: Jak owoce i wisienka to najpewniej wpływ beczek bo Sherry. No coś, wyglada na to, że to mój profil smakowy, wiec pewnie się skuszę na coś podstawowego niebawem.
  • Odpowiedz
@bonn: ja spróbowałem pewnie z 15-20 podstawek i stwierdziłem, że ta zabawa kosztuje dużo więcej niż bym chciał na to wydawać XD Podobnie z craftem - w sumie spróbowałem naprawdę sporo, ale na codzień kupuję głównie belgijskie, bo ceny są do zaakceptowania mieszkając w Holandii. Inaczej bym przepijał chyba z 50-60€ tygodniowo, bo 4x jakieś fajne piwko w weekend i już można tyle śmiało wydać, a wolę te pieniądze przeznaczać
  • Odpowiedz
@bonn: no ja sobie kupuję raz na czas właśnie tak za 50-60€, ale nie mam więcej niż 2-3 butelki na raz, zazwyczaj jedną tańszą do coli.
  • Odpowiedz
@bonn: Jesli chodzi o Glenfarclasa to nie kupuj podstaw, zwlaszcza 10YO, bo sa bardzo slabe. Podstawowa 15 jest jako taka, jest za to bardzo duzo edycji specjalnych, CS itp. za bardzo fajne pieniadze i o wiele lepszej jakosci, wiec szukaj raczej cos takiego.
  • Odpowiedz
@makrel_gieldowy: o widzisz, tego nie wiedziałem :) Jak dla mnie mogłoby być nawet więcej tej sherry w nosie. Już się zastanawiam powoli, co kupić sobie na następną butelkę. Może jakieś Aberlour.
  • Odpowiedz
@bonn: Macallana zamawiałem kilka razy w barach i zawsze był to strzał w dziesiątkę. Tylko cena jest zawrotna, ale mi taka butelka też starcza na długo więc może coś wybiorę. Dzięki za rekomendacje :)
  • Odpowiedz
@geuze: Niestety nie, ale mam ją na liście. A’Bunadh to będzie eksluzywną wersja Aberlour. Aberlour zły nie jest także zakładam, że A’Bunadh powinien być co najmniej lepszy niż „niezły”. Muszę poszukać info czy używają beczek first-fill, bo takie najwięcej są w stanie wpłynąć na destylat.
  • Odpowiedz