a kolega obok Gentoo i u niego wciąż i wciąż coś się kompilowało.
@patrolez: Zależy jaka maszynka i jak skonfigurowany Portage.
Sam kiedyś eksperymentalnie postawiłem to to z Stage2 na swoim lapku (na już prekompilowanym jajku). I pomimo 3630qm, 9 Jobów i 16GB RAMu instalacja samego Firefoxa z zależnościami wtedy (jakieś 8 lat temu bez SSD) to było coś ~1h "instalacji" :)
Dzisiaj na kolację zrobiłam sobie zupę krem z pieczonych warzyw (dynia Hokkaido, pomidor, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek, imbir). W środku cała kulka roztopionej mozarelli, na wierz odrobina Grana Padano i ostrej papryki gochugaru. Całość posypana prażonymi pestkami dyni oraz prażonym sezamem. Do tego mocno upieczona schiacciata z masłem i solą. #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem
@patrolez: Zależy jaka maszynka i jak skonfigurowany Portage.
Sam kiedyś eksperymentalnie postawiłem to to z Stage2 na swoim lapku (na już prekompilowanym jajku).
I pomimo 3630qm, 9 Jobów i 16GB RAMu instalacja samego Firefoxa z zależnościami wtedy (jakieś 8 lat temu bez SSD) to było coś ~1h "instalacji" :)
Nie wiem jak teraz, to było 4 lata temu.
Większe programy jak Libre Office czy Firefox i tak będziesz z binarek instalować, bo, ze źródeł potrwa to wieki...
PS. tak EMERGE to bardzo ładne angielskie słowo :) ale nie warto go mieć w systemie :na codzień