Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 175
Żyjesz sobie w Polsce. Postanawiasz zrobić biznes życia. Bierzesz kredyty i budujesz zamek. Jedyny w swoim rodzaju pewnie na skalę europejską. Fajna atrakcja dla regionu. Nagle gdy budowa jest na półmetku pisowce zauważają że jakiś bogacior buduje sobie zamek. Ale jak to tak k---a ?No nie nie. Sprawdźcie wszystko na pewno coś jest nie tak. Nagle doszukują się że jakaś państwowa instytucja dała zezwolenie na budowę a nie powinna. No i c--j wniosek do sądu. Wstrzymać budowę bo polskie państwo dało zezwolenie na budowę nie zgodnie z prawem xD zamykasz biznes komornik do końca życia. Zamek stoi o 30 lat w ruinie. Krążą legendy że kiedyś mieszkał to król Maciuś pierwszy #bekazpisu

karol1213 - Żyjesz sobie w Polsce. Postanawiasz zrobić biznes życia. Bierzesz kredyty...

źródło: comment_1608200644T4A2ogxBJSnE9lE13xAjXE.jpg

Pobierz
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xandra:

Ten zamek nie powinien powstać na tym terenie.

Ja nie wiem czy ten zamek tam powinien powstać czy nie. Nie posiadam na tyle eksperckiej wiedzy w tym temacie. Od decydowania w takich sprawach są stosowne urzędy, a ich decyzje mogą podważać sądy. Ty za to najwyraźniej jesteś ekspertką we wszystkim i wygląda na to, że możemy zwolnić wszystkich sędziów, bo o czyjejś winie bądź niewinności też orzekasz od ręki,
  • Odpowiedz
Ale ja wiem, ponieważ tak twierdzi Wielkopolski Urząd Wojewódzki

@xandra: Wojewódzki Sąd Administracyjny w marcu br. twierdził co innego. Wojewoda wielkopolski twierdził co innego. Którym zatem urzędom i urzędnikom powinienem wierzyć, a którym nie? Masz może jakąś pomocną rozpiskę albo diagram?
  • Odpowiedz
@xandra: A to czym się różni w takim razie zamek od domu w kontekście jak to krzyczysz że tam nic nie wolno budować? Jak nic to nic, a jak coś to do każdego przypadku podchodzimy indywidualnie.
  • Odpowiedz
@xandra: Widać nie przeczytałaś uważnie tego co podałaś, bo właśnie stamtąd wziąłem te informacje. Z artykułu na rmf24:

W marcu tego roku Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie uchylił decyzję GDOŚ, a końcem czerwca Dyrekcja złożyła do Naczelnego Sądu Administracyjnego skargę kasacyjną od wyroku WSA.

Nie jest napisane w artykule czy i jaką decyzję wydało NSA (pewnie jeszcze sprawa jest w toku), ale WSA uchyliło decyzję GDOŚ.
  • Odpowiedz
@xandra: Linki, która opisują, że nie ma żadnego zakazu budowy, tylko inwestycje są rozważane indywidualnie, a nadal paplasz, że nie wolno nic budować. Więc zadaję pytanie dlaczego, według Ciebie, nie można.
  • Odpowiedz
@rasmor: ona nic nie wie, dostała skądś przekaz że oni są winni zanim sąd to orzekł, że na obszarach Natura 2000 nie można NIC budować bo ona tak twierdzi i brnie w to w zaparte. Troll w czystej postaci.
  • Odpowiedz
@rasmor: A sorry, no przecież wiadomo, że takie pozwolenia załatwia się na piękne oczy xD

@Rachey: Człowieku, masz decyzję Urzędu Wojewódzkiego z listopada.

@marcaj: Wiem, że jesteś trollem, nie musisz tego ogłaszać ;)
  • Odpowiedz
@xandra: widziałem zdjęcie, jak dotykasz niestosownie osobę małoletnią, więc to dobrze, że tak bardzo wierzysz w zdjęcie jako dowód.

Zamku jako takiego nie widziałem, jest tylko wielu świadków, którzy twierdzą że zamek istnieje i masa grafik w Internecie i prasie podpisanych jako zdjęcie rzekomej budowli wznoszonej w miejscu rzekomo objętym ochroną. Nic z tego bezpośrednio nie widziałem, więc skąd mam wiedzieć, że mnie nie oszukują jak Ty pisząc, że "na terenach
  • Odpowiedz
@eloar: Ile wam płacą, za ratowanie sytuacji, gdy sprawa już się rypła? xD Niszczą nasze dziedzictwo natury, ktoś bezczelnie wybudował sobie tam hotel, będzie trzepać kasę, bo widoki piękne, a wy temu przyklaskujecie, trzeba nie mieć zupełnie RiGCzu...
  • Odpowiedz