Wpis z mikrobloga

Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?". Poważnie, typ ma tak dziwny model działania, że ciężko w ogóle określić co jest jego celem końcowym (o ile taki jest). Stworzył Tesle i SpaceX i chce rewolucjonizować loty w kosmos i motoryzacje co mu się naprawdę dobrze udaje. Na co mu jednak twitter, po co najpierw pomaga mocno Ukrainie by rok później ciągle postować rosyjskie narracje, dlaczego wsparł Trumpa milionami dolarów, chcę być szarą eminencją w Ameryce? Chce być kochany przez jak największa ilość ludzi i robi to co sądzi, że przyniesie mu popularność? Może robi to wszystko bo to jego zdaniem najlepsza droga do zarobienia jeszcze większego szmalu? Jak sądzicie, czego chce Musk, co go pcha naprzód?

#musk #pytanie #ameryka #usa #psychologia
Kagernak - Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?". Poważnie, typ ma tak dziwny ...

źródło: musk-trump-gty-jef-241111_1731338213207_hpMain

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kagernak: Ludzie bogaci często mają kompleks Boga, chcą mieć wpływ mocny na świat, bo przecież wszystko inne posiadają, to zostaje im to, żeby nie było taki Gates też to ma, i pewnie paru zza kurtyny też. U Elona to bardziej widać bo jest neuroatypowy( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@Kagernak: Mars.
SpaceX jest prywatną inicjatywą, a daje radę robić więcej niż NASA za publiczne pieniądze.
Czyli chodzi dosłownie o KOSMICZNE pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kagernak wiesz ile będzie mial musk kiedy zacznie sprzedawać swoje technologie dla rządu? On sobie robi rynek zbytu wśród państwowych spółek;) takie moje zdanie przynajmniej,
  • Odpowiedz
Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?"

@Kagernak: atencji i poklasku

typ kiedyś wyzywał ludzi od pedofili bo zlali jego pomysł żeby ratować dzieci utknięte w jakiejś grocie małą łodzią podwodną
jego ego nie wytrzymało, że ktoś inny okazał się bohaterem
  • Odpowiedz
@Kagernak jak to czego chce? Hajsu. Od państwa amerykańskiego zresztą, dostał go już całkiem sporo. Wyniuchał sobie, że jak się ułoży z prawej strony, to tam ma więcej pieniędzy i tam zostanie, dopóki wahadło nie odchyli się w drugą stronę. No bo chyba trudno uwierzyć, że poza pieniędzmi jakieś konkretne poglądy go interesują 😄
  • Odpowiedz
@Kagernak: Elon ma kilka dużych firm (SpaceX, Tesla, boring company, X, I pewnie parę innych) które są dość mocno powiązane albo z państwem, lub z jego częściami (armia, nauka ect.), za czasów Bidena miał spore zarobki, ale jednak podatki mocno go ugryzły. Trump ponoć obiecał mu kontrakty państwowe dla firm i obniżenie podatków w zamian za pomoc.

No i dodatkowo Elon jest Narcyzem, więc Trump będzie mu słodził tak długo
  • Odpowiedz
@Kagernak 1. Zdefiniuj "rosyjskie narracje"
2. Przeczytaj Twitter Files to zrozumiesz dlaczego Musk stał się wrogiem numer dwa, ponieważ wcale nie musiał ujawniać jak Twitter był na smyczy FBI.
3. Daj znać jak zrozumiesz, że Deep state pod rękę z Demokratami chciał przemodelować USA na ZSRR.
4. Poczytaj sobie o świetnych polskich konstrukcjach, które zostały uwalone przez PRL.
5. Poczytaj sobie jak PRL skazywał w świetle prawa żołnierzy Armii Krajowej.
6.
  • Odpowiedz
@Kagernak: muska denerwuje że mu agencje rzucają kłody pod nogi więc sobie wybrał nowy rząd i teraz kontroluje prezydenta, senat, dom reprezentantów i sąd najwyższy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Na co mu jednak twitter

@Kagernak: Było wiele teorii na ten temat - że chciał usunąć konto gościa który trackował jego prywatny odrzutowiec, że chciał stworzyć przestrzeń swobodnej wymiany myśli, itp. Dwie rzeczy są pewne - Musk był znany z impulsywności w social mediach, a przedwstępną umowę zakupu próbował przez długi czas podważyć (chyba któraś instancja sądu wymusiła finalizację zakupu).

dlaczego wsparł Trumpa milionami
  • Odpowiedz
@Kagernak: Ciężko powiedzieć, ćpa ketaminę, a wiem z doświadczenia, że może ona bardzo namieszać w głowie, łatwo o psychozę.
Pewnie chce być właścicielem mega korporacji z filmów sf i rządzić światem.
  • Odpowiedz