Wpis z mikrobloga

#informatyka #teleinformatyka #windowsserver Ktoś byłby w stanie podpowiedzieć mi, dlaczego zmiany w zasadach grupy nie są zastosowane dla użytkowników, które one obejmują. Komputer klienta domenty oraz sam kontroler domeny się z sobą komunikują, stosowałem komend na zastosowanie zmian "gpupdate /force".
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Toksykolog: Mialem te same problemy to ci powiem ze u mnie rozwiazal je po prostu czas, ten push gp wychodzil czesto po paru godzinach, raz okazywalo sie ze NTP sie r-------o i to przez to nie mozna bylo zupdatowac, windows taki jest : /
  • Odpowiedz
Zawsze to jakaś wskazówka ;3
Czynność z którą mam aktualnie problem wykonuje do szkoły, a sam profesor nie jest zbytnio zainteresowany prowadzeniem normalnych zajęć, więc dlatego sie pytam mireczków z wykopu. Termin mam do poniedziałku, ale gdyby się nie udało to zwyczajnie wyślę screeny tylko z Windows server, że te zmiany wprowadziłem (A czy będą działać to inna sprawa xD).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Toksykolog: @Mr_Bear12313: a masz rezultat w gpresult / rsop.msc ? Odświeżanie zasad domeny przy gpupdate powinno być natychmiastowe najpóźniej do restartu następnego bo wtedy część polityk wchodzi, w zależności które ustawienia włączysz. Może źle targetujesz?
  • Odpowiedz
@Koliat: Stary no pewnie w dobrze zrobionym srodowisku powinno byc natychmiastowe, teraz pracuje w korpo to takie dzialanie byloby nie do pomyslenia, ale swoje w januszexie popracowalem i mowie ci ze to nic nadzwyczajnego.
  • Odpowiedz
  • 1
@Mr_Bear12313: no ja się nie dziwię, ale na szczęście moje i klientów niektórzy z małych firm szukają profesjonalnej pomocy a nie robią ręcznie na pałę byle jak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Toksykolog: czy grupa domain computers ma uprawnienia aby odczytać politykę? Pomimo tego że to user Policy, to konto komputera robi jej odczyt i aplikuje ją w kontekście użytkownika który się loguje
  • Odpowiedz