Wpis z mikrobloga

@luki839: nie proszę, błagam nie. Zostawicie w spokoju moją ukochaną trylogię. Błagam nie zeszmacajcie jej jeszcze bardziej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@luki839: czyli co Shepard wraca do żywych (ponownie). Ciekawe jak wytłumaczą jego powrót, bo 2 z 3 wyborów z zakończenia ME3 powodują, że jednak nie za bardzo ma jak wrócić.
  • Odpowiedz
@bartton: będzie kanoniczne zakończenie ME3 jako "destruction" gdzie jak miało się odpowiednio dużych zasobów wojennych to Shepard przeżył.
  • Odpowiedz
więc róbmy to, co najprostsze: remaster starych gier najpierw, a kontynuację sagi potem

@salad_fingers: ale wiesz że fani tego oczekiwali? XD
Przez lata nie było chyba żadnej ankiety "na jaki remaster czekasz" która by nie była zdominowana przez trylogię ME.
  • Odpowiedz
@janushek: Żeby była jasność: o remaster pretensji nie mam. Sam chętnie go kupię (jeśli nie będzie krapem pokroju tego needforspeeda ostatniego). To o dojenie serii przez skalkulowaną, potencjalnie idiotyczną kontynuację mi chodzi.
  • Odpowiedz
czyli co Shepard wraca do żywych (ponownie). Ciekawe jak wytłumaczą jego powrót, bo 2 z 3 wyborów z zakończenia ME3 powodują, że jednak nie za bardzo ma jak wrócić.

@bartton: Kiedyś między oryginalnym DeusExem (z ~2000 roku) a drugim (Invisible War) skleili wybory z pierwszego w jeden skutek, (każde zakończenie nic nie zmieniło w świecie gry) to może tu zrobią podobny trik aby pasowało do każdego zakończenia. Albo będzie kolejny
  • Odpowiedz
@salad_fingers: Andromeda miala swoje plusy - całkiem ciekawą mechanikę walki... i to w sumie tyle. A co do zakończenia ME3 to chyba jestem jedynym człowiekiem na ziemii, któremu się podobało.
  • Odpowiedz
@bartton:

czyli co Shepard wraca do żywych (ponownie).

Spójrz dokładnie na Liarę w tym teaserze. Ona ma teraz z 600/700 lat (zmarszczki) Shepard, nawet jeśli przeżył/przeżyła bitwę o ziemię i wybuch cytadeli to i tak już dawno jest na wiecznej warcie.
  • Odpowiedz