Wpis z mikrobloga

Oto pytanie

Czy pracowalbys, majac pieniadze na zycie bez pracowania?

• Tak 53.2% (83)
  • Nie 46.8% (73)

Oddanych głosów: 156

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brakloginuf: Generalnie nie albo wybrałbym coś lekkiego za śmieszne pieniądze

@sylwke3100: opcja niepracowania powoduje sporo klopotow, zycie zaczyna sie pozniej nudzic, w szczegolnosci gdy wszyscy bliscy pracuja jak normalni ludzie. Do tego totalnie r-------y harmonogram dnia, bo to praca glownie go definiuje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@brakloginuf: mając w pip kasy założyłbym swój ogródek - doglądał go, sadził min. ziemniaki i ogólnie produkował tylko sobie i rodzinie. Robiłbym bimber, hodował krowy na mleko. Jakas robota musi być ; bez tego człowiek wariuje.
  • Odpowiedz
@brakloginuf: Na pewno nie. Na pewno bym nie pracował dla kogoś. Jak już to dla siebie, nad sobą, czy coś. Jest milion lepszych sposobów aby spożytkować czas. Jeżeli ktoś uważa, że nie spędzając ponad połowy dnia na powiększaniu portfela janusza by nie wytrzymał z nudów to powinien przemyśleć po co tak na prawdę żyje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@brakloginuf: pewnie że tak, miałbym komfort, że mogę pracować tam gdzie mi się podoba i w pracy mogę mówić co mi się podoba ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
wielu ludzi mysli ze taka mozliwosc nic nie robienia to taka super jest i nie ma zadnych wad, owszem jest to dobre, ale do czasu. Kazdy potrzebuje zajecia

@brakloginuf: Mam tyle hobby, zainteresowań i planów na sprawdzenie kolejnych rzeczy (na które brak czasu), że taka opcja byłaby idealna. No ale jak ktoś leży przed tv z piwkiem, to owszem trzeba mu znaleźć zajęcie.
  • Odpowiedz