Wpis z mikrobloga

Zobaczyłem taki post i od razu się ztriggerowałem. Chłopak zadał na jednej z Facebookowych grup pytanie jak poniżej. To, że został oszukany przez dziewczynę jest nie tylko wyjątkowym #!$%@? z jej strony, ale też przestępstwem. Okłamanie go, że bierze tabletki antykoncepcyjne było podstępem a więc ten chłopak został zgwałcony. I co z tego? Gówno z tego. W tym anty ludzkim państwie mężczyzna nie ma prawa do aborcji prawnej, nawet w przypadku zostania zgwałconym. Teraz w majestacie prawa będzie zmuszany do płacenia alimentów.
W komentarzach oczywiście prym wiodą p0lki wyśmiewające chłopaka.

Art. 197 KK
§ 1. Kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
§ 2. Jeżeli sprawca, w sposób określony w § 1, doprowadza inną osobę do poddania się innej czynności seksualnej albo wykonania takiej czynności, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

olcayn - Zobaczyłem taki post i od razu się ztriggerowałem. Chłopak zadał na jednej z...

źródło: comment_1607443270J77EVgYzuUzZyHecitJbuK.jpg

Pobierz
  • 205
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@captyn:

A co do argumentu, że większość kobiet nie popiera aborcji prawnej, to równie śmiało można założyć, że większość mężczyzn również jej nie popiera

Na bazie czego stwierdzasz że większość mężczyzn nie popiera aborcji prawnej?
Jedyną pewność mamy że większość społeczeństwa nie popiera aborcji na życzenie, ale jakoś nie przeszkadza to wszystkim ją popierającym zadać jej wprowadzenia. Jeśli można wprowadzić aborcję na życzenie, to również można wprowadzić aborcję prawną.
  • 0
@captyn ale gdzie napisałem coś złego? To nieprawda, że faceci zgwałceni są zmuszani do płacenia alimentów? Jeżeli tak i są zmuszani że względu na dobro dziecka (czy raczej płodu do momentu porodu) to dlaczego kobiety mają mieć możliwość aborcji, a faceci nie?

@Lucider5: od samego początku zakładasz, że opisywana sytuacja to gwałt, gdzie to nie ma w 100% pewności. To może być oszustwo opierające się na innej podstawie, sprawa nie jest
  • 0
@captyn:

A co do argumentu, że większość kobiet nie popiera aborcji prawnej, to równie śmiało można założyć, że większość mężczyzn również jej nie popiera

Na bazie czego stwierdzasz że większość mężczyzn nie popiera aborcji prawnej?

Jedyną pewność mamy że większość społeczeństwa nie popiera aborcji na życzenie, ale jakoś nie przeszkadza to wszystkim ją popierającym zadać jej wprowadzenia. Jeśli można wprowadzić aborcję na życzenie, to również można wprowadzić aborcję prawną.

@Fidel1:
@captyn ale gdy pisałem o gwałcie na facecie to nie chodziło mi o sytuację z wpisu opa, ale o inne sytuacje, gdzie facet faktyczne był zmuszony do stosunku a potem do alimentów, było nawet znalezisko ostatnio na ten temat. Sytuacja z wpisu opa to raczej nie gwałt, i nie porównuję go do gwaltu przy użyciu przemocy, źle mnie zrozumiałaś. To napiszesz teraz dlaczego kobiety zgwalcone przy użyciu przemocy mają mieć możliwość aborcji
  • 0
@captyn: Ale aborcja prawna dotyczy, głównie, aborcji na życzenie. W dotychczasowym kompromisie mężczyzna również nie mógł "zrzecz" się praw i obowiązków do przyszłego dziecka, jeśli płód ma "wady". Tak samo w przypadku gwałtu na mężczyźnie, mężczyzna również będzie zmuszony do płacenia alimentów.
@captyn

Porównanie ten sytuacji do 100% gwałtu jest chore,

To wyobraź sobie że jeżeli gość w trakcie zdejmie gumkę toteż może zostać skazany za gwałt, wrzucali wczoraj linki na ten temat. Tego też rozumiem nie popierasz?
  • 0
@captyn

Porównanie ten sytuacji do 100% gwałtu jest chore,

To wyobraź sobie że jeżeli gość w trakcie zdejmie gumkę toteż może zostać skazany za gwałt, wrzucali wczoraj linki na ten temat. Tego też rozumiem nie popierasz?

@Lucider5: jeśli kobieta zauważyła, że zdjął gumę i powiedziała, że nie ma prawa do seksu tu tak, to jest gwałt. Jeśli zdjął ja tak, że nie zauważyła to po raz kolejny, bardzo trudno będzie mu
  • 0
@captyn ale gdy pisałem o gwałcie na facecie to nie chodziło mi o sytuację z wpisu opa, ale o inne sytuacje, gdzie facet faktyczne był zmuszony do stosunku a potem do alimentów, było nawet znalezisko ostatnio na ten temat. Sytuacja z wpisu opa to raczej nie gwałt, i nie porównuję go do gwaltu przy użyciu przemocy, źle mnie zrozumiałaś. To napiszesz teraz dlaczego kobiety zgwalcone przy użyciu przemocy mają mieć możliwość aborcji
@captyn no to uważasz tak jak ja, cieszę się. Ale niestety nie ma takiego prawa i jest zmuszany do płacenia. Po podejściu do praw mężczyzn widać że nie ma opcji na wyłączenie czegoś takiego a więc najbardziej sprawiedliwa opcja byłby zakaz aborcji po gwałcie, bo to jedyna opcja, mimo że chora ¯_(ツ)_/¯
  • 0
@captyn no to uważasz tak jak ja, cieszę się. Ale niestety nie ma takiego prawa i jest zmuszany do płacenia. Po podejściu do praw mężczyzn widać że nie ma opcji na wyłączenie czegoś takiego a więc najbardziej sprawiedliwa opcja byłby zakaz aborcji po gwałcie, bo to jedyna opcja, mimo że chora ¯\(ツ)/¯

@Lucider5: nie, to jest najgorsza opcja z możliwych. I wcale nie jest sprawiedliwa.
@captyn to jakie rozwiązanie proponujesz? Ja prócz tego widzę tylko to albo prawo faceta do zrezygnowania takie jakie mają kobiety, ale na to się nie zgadzasz. To co innego?
Gwałt to odbycie stosunku seksualnego bez zgody drugiej osoby. Zgwałcić można kogoś i z kondomem na #!$%@?. W tym przypadku żadnego gwałtu nie było, seks był za obopólną zgodą. Oszustwo dotyczyło zupełnie innej rzeczy.

@waro: Stosunek do którego doprowadzono podstępem co do zasady raczej odbywa się za obupólną zgodą - na tym polega podstęp ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- Zenek, chodź się ruchać
- Nie rucham się
@GienekZFabrykiOkienek: - Gienia, chodź się ruchać
- nie rucham się z tobą, bo nic z tego nie będę miała
- Gienia, a jak dam ci podwyżkę w pracy za to?
(#!$%@? tam, nic jej nie da)
- No to jak będzie podwyżka to spoko

Był podstęp czy nie było?

Był. Czy to był gwałt? Nie -> https://violatiolex.wordpress.com/2015/01/14/kiedy-podstep-w-doprowadzeniu-do-wspolzycia-seksualnego-nie-jest-gwaltem/

Przed podstęp rozumie się najczęściej wrzucenie pigułki gwałtu do drinka, rzadziej jakieś akty seksualne
  • 0
@olcayn: Wiesz, że istnieje coś takiego jak prezerwatywa a stosunek to zawsze jakieś ryzyko powstania dziecka?
Warto więc, czasem to przemyśleć i nie uprawiać go z wariatką.
Jak tak ci na tym zależy a nie jesteś w stałym związku to znajdź sobie ONS lub zapłać profesjonalistce gdzie te osoby nie muszą cię znać więc efekt nie będzie twoim problemem.

Nazywanie tego gwałtem to logika brainletu.
@olcayn: te artykuly tu nie mają zastosowania, to nie jest doprowadzenie podstepem do obcowania plciowego tylko do zaplodnienia. A koles jest debilem, ze dal sie oszukac i zlapac na dziecko jak.. dziecko. Prezerwatywy tylko jesli nie boisz sie ciąży. Nie wazne z kim, nie wazne gdzie. I pozbywac sie ejakulatu tez zawsze samemu.