Aktywne Wpisy
waro +161
Czy Warszawę można już oficjalnie uznać za najbrzydszą stolicę Europy, czy jeszcze za mało takich kloców postawiono, by zasłużyć na to miano?
#warszawa
#warszawa
pancreaticcarcinoma +150
Kiedy myślisz, że z rodaczkami nie może być już gorzej i nagle wjeżdża taki post… ciąg dalszy w komentarzu. Jeszcze dzieci w to wciągają (╯︵╰,) #p0lka #logikarozowychpaskow #tinder
ktore odcinki zrobić dlugie na 12m, czy jak logika amatora podpowiada, że te najdluzsze :p ttlo ze sciany mają.12,69. Czy moze jednak zaginać pręty jakoś w duze L 4m/8m i ukladac je w narożach i lączyc je na odcinkach prostych na scianach.
Wydajw sie latwe ale jak chce sie za.to zabrać to się komplikuje.
#lawyfundamentowe #budujzwykopem #budownictwo #inzynierbudowlany #kierownikbudowy
Należy pamiętać, że nie każdy pręt można wygiąć do 135 st., więc zależy jaką klasę stali masz. Jako uzupełnienie wycinek normy [PN-B-03264-2002] o długościach zagięć. Kilka punktów wyżej w normie znajdziesz też dopuszczalne promienie gięć.
Kupiłem sobie taką giętarkę:
W zupełności wystarcza na całą budowę a i robota przyjemnie i szybko idzie.
Powiedz jak robiles 135stopni zeby bylo szybko? Ogtanicznik mam na 90st ustawiony. Ale pierwsze o ostatnie giecie musi byc na 135 . Masz jakis filmik?
Komentarz usunięty przez autora
@dyzenteria:
dzieki za.pomoc.
Ławy zalane. Udało sie.
Tak jest w projekcie
Tak napisali, tak zrobiliśmy :)
Czesc ponownie. Kolejne dni budowy i kolejne dylematy.
#ocieplenie sciany fundamentowej : dostałem taką odpowiedz od projektanta : Bez wiekszego znaczenia, w tym przypadku , nie ma piwnicy. Jesli roznica cenowa niewielka lepiej 10, ale 5
Zaczalem dopiero ławy a juz mam tak dużo niewiadomych, co bedzie dalej ... rhh