Aktywne Wpisy

PachneImbirem +138
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

themindcrusherHS +67
Dobra mirki, hear me out. Oficjalnie j---ć większość polskich pizzerni.
Przez ostatnie lata odklejkom cenowym nie było końca, a możnaby odnieść wrażenie, że zrobił się z tego konkurs "kto weźmie więcej". Nędzne sieciówki za placek w dostawie liczą dziś sobie ponad 60zł. "Restauracje" z mydłem i powidłem, burgerami, texmex, pierogami, ramenem i ekhm.... pizzą 'włoską' w jednej ofercie (xDˣᴰ) liczą sobie w dowozie ponad 80zł, a ostatnie znalezisko z pizzą w dostawie
Przez ostatnie lata odklejkom cenowym nie było końca, a możnaby odnieść wrażenie, że zrobił się z tego konkurs "kto weźmie więcej". Nędzne sieciówki za placek w dostawie liczą dziś sobie ponad 60zł. "Restauracje" z mydłem i powidłem, burgerami, texmex, pierogami, ramenem i ekhm.... pizzą 'włoską' w jednej ofercie (xDˣᴰ) liczą sobie w dowozie ponad 80zł, a ostatnie znalezisko z pizzą w dostawie
źródło: obrzydliwa_mrozonka
Pobierz

#gamedev
Bo to, że mogę iść na interna czy juniora za 3k to oczywiste, ale to ostateczność.
teoretycznie mógłbym zostać kontraktorem na pół etatu, a reszte czasu normalnie jako game developer
Jedyna opcja jaką widzę dla ciebie, żeby przejść do gamedevu bez wielkiego bólu jeśli chodzi o hajs, to znalezienie firmy, która ma backend w javie i robienie backendu, ale nie wiem na ile podoba ci się taka opcja ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Kwoty o których mówisz, to kwoty raczej dla seniorów, zarówno w Polsce
Prywatnie z własnego doświadczenia powiem, że Java w gamedev przydaje się jak... No po prostu się nie przydaje - najlepiej o tym świadczy fakt, że w największym javowym frameworku #libgdx nic sensownego chyba nie powstało ¯\_(ツ)_/¯
Za to jeśli chodzi o backend.. to też jest w sumie różnie i zależy od firmy xD, ale jest używana.
Troche tu ludzi jest co ma jakieś sukcesy w innych gałęziach.
Ciężko Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo "żeby zacząć aplikować w branży gamedev" wystarczy zrobić kilka małych projektów z jakimiś ciekawymi problemami, albo jeden większy, żeby mieć o czym rozmawiać z rekruterami.
Żeby się przebranżowić i dalej zarabiać powyżej 10k trzeba mieć na koncie wydane komercyjne projekty i co najmniej 2 lata expa w pracy w zespołach z designerami i grafikami.
W przypadku Unity dobrze będzie wyglądać znajomość:
ECS, Job system, ML
Jeju jak mnie irytują te wszystkie tutoriale na YT, wszystkie traktują oglądającego jak kogoś kto nie umie programować i tłunaczą podstawy.