Wpis z mikrobloga

Kiedy policja może zdecydować o wyrzuceniu cię z własnego mieszkania na podstawie słów drugiej osoby, a w tym samym czasie niepłacącym lokatorom z udokumentowaną historią zalegania z opłatami, powoli mija rok życia na koszt właściciela mieszkania. I tak się żyje w tym chlewie.

#bekazpisu #nieruchomosci #polska
ElLama - Kiedy policja może zdecydować o wyrzuceniu cię z własnego mieszkania na pods...

źródło: comment_1606814264XwTjzBC6mgluu8y6ebtYtC.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czyli jak masz niepłacących lokatorów, to musisz wynająć kobietę i niech zamieszka z nimi. Ona potem zgłosi, że lokatorzy ją pobili i policja ich wyrzuci. Wynajęta kobieta się wyprowadza i masz wolne mieszkanie.

@mk321: Proszenie się o kłopoty. Baba Cię oskubie.
  • Odpowiedz
@ElLama:
Czy można się łatwo dowiedzieć jakie kraje w Europie nie wprowadziły tego p--------o prawa?
Na pewno jest w Hiszpanii. Z tego co kojarzę, to również w UK. No i w Polsce, od niedawna. Ale o reszcie nie wiem... choć pewnie jest ich raczej więcej niż mniej, bo w obecnej cywilizacji europejskiej to, wiadomo, kobieta = święta krowa
Ja chyba nigdy z żadną nie zamieszkam, bo to po prostu za
  • Odpowiedz
na rodzine z dziećmi albo samotna matkę ta sztuczka może nie zadziałać

@powiedz: piwerko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak jak na średniowiecznych obrazach, reprezentacji najwyższej królewskiej kasty, fotografowali się z berłem, tak dziś dominującym przedmiotem w ręku patologii jest zimny
  • Odpowiedz
@InlandEmpire: Oczywiście są pewnie jednostki odstające od reguły, ale idę o rękę ze większość osób krytykujących kapitalizm, tak, jest biednym, albo zazdrości. Mam lewicowe poglądy jeśli chodzi o swobodę życia ale nie umiałbym się odnaleźć w innym ustroju niż kapitalizm.
Mi pomogło zaakceptowaniu fakt, ze wszystkie moje porażki ekonomiczne są spowodowane tylko i wyłącznie moim zachowaniem. Tobie tez polecam wziąć życie w swoje ręce a nie szukać winnych porażek ;)
  • Odpowiedz
"Dlatego kluczową rolę będą pełnić funkcjonariusze policji oraz żandarmerii i rzetelne realizowanie przez nich obowiązków. Do nich będzie należeć ocena wiarygodności zeznań i sytuacji zastanej podczas interwencji".

I choćby przypadki nadużycia zdarzały się 1/10 to warto dla tych 9, których ominie piekło.
  • Odpowiedz