Wpis z mikrobloga

@le1t00: a mnie właśnie w-----a, że zamiast elegancko wydrukować i przykleić to muszę się j---ć i szukać markera itp i sprawdzać czy się nie pomyliłem przy spisywaniu 10 cyferek
  • Odpowiedz
@Snuffkin: właśnie próbuję nadać paczkę - normalnie "przez komputer" etykietka zrobiona. I co? No brak dostępnej skrytki. Nie dziwne - od 3 tygodni regularnie stoi bus inpostu pod paczkomatem, bo przeładowany.

Mógłbym zanieść do innego paczkomatu - ale nieee, bo przy zamawianiu wybieram paczkomat z którego nadaję i już nie mogę zmienić (mogę anulować etykietę, dostać hajs za kilka dni, wydrukować nową).

A wystarczyło dać mi info przy zamawianiu etykiety
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Inpost przyczynia się do rozwoju handlu - wyobraźcie sobie, ile osób nie sprzedawało różnych rzeczy, bo wysyłka czegokolwiek kojarzyła im się z ganianiem na pocztę, żeby potem j---ć się z jakimś truchłem, które bez znaczka to nie przyjmie, a znaczki kupuje się w oddzielnej kolejce, albo powie że adres zły lub nie ma takiego miasta Londyn.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Snuffkin: w Norwegii jest takie rozwiązanie od kilku lat. Nie ma co prawda paczkomatów, ale list nadajesz przez appkę, która generuje kilkuznakowy kod znaczka pocztowego. Wpisujesz kod w miejscu znaczka i wrzucasz przesyłkę do skrzynki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Snuffkin: ja nie czaje, nigdy nie drukowałem żadnych etykiet, nadawalem se normalnie w paczkomacie z ekranem i też skrytka się otwierała i git
  • Odpowiedz
@quelto: ale musiałeś wszystkie dane odbiorcy wklepać ręcznie w paczkomacie (na monitorkach jest to czasem zadanie hard) a teraz generujesz wszystko w apce i idziesz tylko z kodem QR, skanujesz go i skrytka sie otwiera. Etykiety trzeba bylo generować jak ktoś nadawał paczkę poprzez managera przesyłek. No i nie mówimy tu o nadawaniu zwrotu gdzie albo już masz gotową etykiete do skanowania lub kod zwrotu.
  • Odpowiedz
@24V_4PzS500: Jestes na ios? Ja musialem recznie w appstore wyszukac i dopiero tam pojawila sie opcja update. Wgralem godzine temu nowa wersje i pojawil sie ta opcja.
  • Odpowiedz