Aktywne Wpisy

Wrrronika +7
Jedna z moich ciekawszych ciekawostek, z czasów gdy uczyłam się norweskiego, to to, że Niemcy to Tyskland ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wydaje mi się, że często ludzie mają wyrobioną opinię na dany temat i po prostu ciężko ją zmienić. Niektórzy są szczególnie uparci, nawet jak to nie jest kwestia indywidualna, tylko coś, co da się udowodnić (np. płaskoziemcy).
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma

aborcja: dostępna dla każdej kobiety o każdej porze dnia i nocy. To jest jej ciało i ona może robić z nim co zechce.
p---------a: to niedopuszczalne żeby kobieta sprzedawała swoje ciało ! To poniżające i musi zostać zakazane !
#lewackalogika #lewactwo #feminizm #beka
Ej, panie kolego, nie mówi się "na róże", tylko "na róży".
@George_Patton: dokładnie. Reszty Twojej wypowiedzi również nie neguję.
W kwestii tego, że płodu jeszcze nie boli: czyli nie będzie ci przeszkadzało, jak cię ktoś zabije przy kompletnym znieczuleniu, tak?
Zresztą ten argument jest inwalidom. Patrz to co wyżej napisała @fir3fly
@Aleksander_Newski: nie "pani premier", tylko zakaz taki został przegłosowany przez parlament.
@Threepwood: znowu robią k---ę z logiki ಠ_ಠ.
Aby to spełnić musiałbyś prawnie wymusić informowanie każdego ojce, że nim został :)
Przecież nie dowiedziono, żeby wczesny płód miał świadomość, a co dopiero samoświadomość. Co jeszcze wyróżnia narodzoną istotę, to jej istniejące relacje z innymi. Czyli
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli ktoś nie udzieli innej osobie pomocy i przez to ten człowiek zginie, to nie powinien być ukarany ze względu na to, że
@Zaratusztra: Popełniasz jeden błąd: porównujesz żywego człowieka żyjącego do płodu. Płód nie jest człowiekiem, deal with it.
Aha, a płód jest
@Zaratusztra: Dlaczego zadajesz głupie pytania?
@Zaratusztra: Idąc tym tropem można byłoby napisać, że plemnik też jest człowiekiem. Nie jest. I plemnik i płód są pewnymi etapami w procesie formowania się człowieka. Dziwne, że ja muszę Ci tłumaczyć takie rzeczy...