Wpis z mikrobloga

Logika feministek:

aborcja: dostępna dla każdej kobiety o każdej porze dnia i nocy. To jest jej ciało i ona może robić z nim co zechce.

prostytucja: to niedopuszczalne żeby kobieta sprzedawała swoje ciało ! To poniżające i musi zostać zakazane !

#lewackalogika #lewactwo #feminizm #beka
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@artpop: To albo obracasz się w kręgu bardzo dziwnych osób, albo inaczej definiujesz to słowo niż większość ludzi.

Dla feministycznych aktywistek jakakolwiek nagość kobiet to jest poniżenie. Na facebookowym profilu feminoteki było pełno obrazków, na których po jednej stronie widnieje jakaś znana okładka/plakat/obraz z kobietą pokazującą swoje wdzięki, a obok jest przeróbka z grubym facetem w takiej samej pozie i jakimś głupim podpisem w stylu "nie jesteśmy towarem1!111"
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Raczej ty myślisz, że każda osoba o poglądach feministycznych jest taka sama. Tutaj chodzi o wybór, jeśli kobieta chce się rozbierać - niech to robi. To raczej konserwy są przeciwko temu.
  • Odpowiedz
@SirBlake: medycyna wyznacza, nie ja. NIe mi o tym decydować, ale gdyby to ode mnie zależało to ja bym wyznaczył granice:

- to kobieta decyduje czy chce dokonać aborcji czy nie i polityk, ani ksiądz nie powinien decydować za nią

- aborcja dozwolona aż do momentu, kiedy płód nie miałby szans na przeżycie poza organizmem matki, czyli do ok. 4-5 miesiąca. Później tylko w przypadku, gdyby było ryzyko narażenia życia
  • Odpowiedz
Dla feministycznych aktywistek jakakolwiek nagość kobiet to jest poniżenie.

@Aleksander_Newski: Nieprawda, polecam śledzić tag truelolcontent (18+).

prostytucja: to niedopuszczalne żeby kobieta sprzedawała swoje ciało ! To poniżające i musi zostać zakazane
  • Odpowiedz