Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@babisuk: Jordańska ambasada ok - da się podpiąć. Ale Sudan? Tu już gorzej.

Ja wiem, że to czepialstwo, ale z czystej sympatii apelowałbym jednak o uwzględnianie krajów wg podziału na regiony geograficzne. Sudan, choć niewątpliwie muzułmański, to jednak Afryka.
  • Odpowiedz
@Ethordin: a Sudan, w relacjach z Egiptem :P

Przyznaję rację - kategoria powinna się nazywać Bliski Wschód i Afryka Północna i chętnie bym na taką zmienił - jednak na wykopie po 10 minutach już wyryte jak w kamieniu
  • Odpowiedz
@Ethordin: czasami wahadło geograficzne idzie w jedną, czasami w drugą - tydzień temu był Bliski i Środkowy Wschód, bo taki dobór linków trafił. Czasami zamiast Azji jest Indopacyfik itd.
  • Odpowiedz
@babisuk: > Pojawiają się jednak pozytywne informacje w temacie - rządzący Arabią Saudyjską poszukują ponoć możliwości zawarcia rozejmu i wstrzymania walk w Jemenie. Saudowie mają być skłonni poprzeć porozumienie z Hutimi, w zamian za ustanowienie stref buforowych przy granicy z królestwem. [źródło]

Panie i panowie! Tak oto Arabia Saudyjska przerżnęła swój własny scenariusz wietnamski i stara się wiać do siebie. Reperkusje zarówno w Rijadzie, Teheranie oraz Waszyngtonie i Pekinie będą
  • Odpowiedz
popracowałbyś nad formatowaniem, bo w obecnej formie to wygląda tragicznie i nieczytelnie ( ͠° °)

@spaduwa_mam_robote: ciężko kopać się z koniem w postaci tego co wykop oferuje od strony formatowania tekstu. Widzimy tę bolączkę i pewnie niebawem będzie opcja czytania poza wykopem - ale wpisy i tak będą się tutaj pojawiać.
  • Odpowiedz
@babisuk: Moglibyście mnie wołać do następnych wydań tygodnika? :) Nie jestem #neuropa ale tą pracę niesamowicie szanuję i chętnie wykopię. Bo taka potężna piguła wiedzy o wiadomościach ze świata to jest to czego właśnie potrzebowałem.
  • Odpowiedz
@rebel101: Ano grożą Polexitem, bo nie podoba im się to co Unia chce zrobić w przyszłości. Trudno im się nie dziwić. To, że narażają się na śmieszność to już druga sprawa.
  • Odpowiedz