Wpis z mikrobloga

Cooooo https://www.vinted.pl/forum/nie-m-w-nikomu-ale-dot-dot-dot/1796557-przestepca-w-finale-topmodel

"Na instagramowym koncie TopModel pod zdjęciami Dominica (finalisty 9 edycji) pojawiły się komentarze zarzucające mu przestępstwo seksualne. Na początku pomyślałam, że to jakiś żart, lub że po prostu ktoś mu chce zaszkodzić przed finałem (który odbędzie się już w srodę), ale weszłam na konto, z którego pochodziły te komentarze i okazało się, że jest to konto jakiejś amerykańskiej organizacji/stowarzyszenia, które działa na rzecz ofiar przemocy domowej i napaści seksualnych. Ta organizacja/stowarzyszenie faktycznie istnieje, bo to również sparwadziłam. Konto na insta też nie jest nowe - istnieje od ponad 1.5 roku i przez cały ten czas dość często publikuje posty. W komentarzach pojawiają się m.in. pytania do produkcji, dlaczego nie sprawdza przeszłości uczestników, skoro dopuściła by w finale był ktoś taki. Są podane nawet sygnatury do akt tej konkretnej sprawy sądowej. Widziałam, że ktoś pod zdjęciami pytał Dominica o to, czy to prawda, ale nie widziałam żeby cokolwiek odpowiedział. Ja jestem w szoku, bo wydaje mi się, że to może być prawda. A wy co o tym myślicie? Ps. Anonim, bo nie chce być wiązana z tą sprawą."

#topmodel
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach