Wpis z mikrobloga

@cbass: jak będzie wszystko ok z dokumentami z odprawą to nie różni się to niczym innym jak jazda po innych krajach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatnio puszczałam kompletnego świeżaka tam i sobie poradził, jedynie stres był przy odprawie
  • Odpowiedz
@cbass: niech wyłączy neta w telefonie i nie dzowni najlepiej podczas pobytu chyba, że jesteś gdzięś ~20 km od granicy to możesz przebierać dowolnie w sieciach

niech nie przekracza prędkości nawet o 2 km/h i zrobi zakupy wcześniej bo w Szwajcarii pozamykane nawet stacje benzynowe bywają o 16 :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cbass: od siebie dodam, żeby w miarę możliwości płacić swoją karta (firmowa oczywiście ( ͡° ͜ʖ ͡° ) ), nie za pomocą DKV - doliczaja 0,10eur prowizji za kilometr
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papaj_21_37: jak to gdzie się naciąłem. Oczywiście że na granicy w Chiasso.

A z tymi 4 metrami to jest bujda. Każdy mój zestaw przekracza 4 metry.
Co więcej, jak odbierasz Krone z fabryki to podpisujesz papier że masz świadomość tego, iż zestaw będzie przekraczał 4 metry.
Kupiłem teraz Robura, za tydzień ma przyjechać z fabryki i wg specyfikacji ma jakąś grubszą płytę pod siodłem. To on w standardzie będzie miał
  • Odpowiedz
@xspeditor: ej, ja mam robura 2019 r. (to mp5?) i kronke firankę i cisnę jak wściekły na każde 4,0m i problemu nie było, Chiasso robiłem z 5 razy i jakoś przeszedł, cabrio w każdym razie nie mam i nigdzie nawet nie przytarł. Siodlo teflonowe, naczepa zwykła joloda z 2018 r. Nie będę mierzyć, bo nie mam czym, ale dziwi mnie, że dostajesz nowy homologowany sprzęt, który nie spełnia warunków technicznych.
  • Odpowiedz
@xspeditor: miałem dwie kontrole na punktach trzepania, poważyli mnie, ale nikt nie mierzył (raczej). Znając jednak Szwajcarów, gdyby ktoś miał za dużo, to by tam został i nie odjechałby całym zestawem a naczepa na lawetę albo innym koniem. Choć dalej nie chce mi się wierzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cbass: po której stronie granicy? Jak po szwajcarskiej, to na parkingu przed granicą celna jest zwykle luźno i do 17-18 powinno się znaleźć miejsce, po tej godzinie nie wiem, bo nigdy tam nie stałem

Pinezka
W pobliżu: Thayngen, Szwajcaria
  • Odpowiedz