@maksida: Przyzwoicie :) przeważnie na górę wrzucam mieszankę fety, mozarelli i goudy lub innego pokrewnego i wtedy jest niebo w gębie - tym razem była sama mozarella.
@neurokorba: mąka:1,0; woda:0,5; olej/oliwa/masło: 0,1; sól: 0,03. tu na górze akurat sama posolona mozarella do momentu aż się ładne zarumieni, później dodane jajko do momentu ścięcia białka. Nastawa piekarnika jak przy pizzy - ile fabryka dała - przeważnie okolice 470-520 kelvinów.( ͡°͜ʖ͡°)
Pozytywny Sutener jest już zajęty przez bułę ale przydałaby się nowa ksywka dla talerzyka ćpanculi. To powiecie na marzący sutener czy rozmarzony sutener albo uśmiechnięty sutener? Piszcie swoje sugestie i jutro zrobimy ankietkę na nową ksywkę dla talerzyka #famemma #primemma
#gotujzwykopem
@lordmatiz: Wszystko jasne skąd ta moda na gruzińskie placki.
tu na górze akurat sama posolona mozarella do momentu aż się ładne zarumieni, później dodane jajko do momentu ścięcia białka. Nastawa piekarnika jak przy pizzy - ile fabryka dała - przeważnie okolice 470-520 kelvinów.( ͡° ͜ʖ ͡°)