Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@0x34: I naprawdę to jest dobry pomysł żeby te oznaczenia dawać do konsol gdzie po prostu się z nimi nie kojarzą? Ale to by jeszcze oblecialo, gorszy jest kompletny brak logiki i nazwy sugerującej kolejność generacji. W PS to oczywiste bo masz numerki, Xbox ma jakieś durne nazwy które nijak nie sugerują co jest najnowsze. Równie dobrze Series X jak i One X może być nowe (i przecież tak było
  • Odpowiedz
No tak. Rozmiar ubrań, wielkości kubków czy czego kolejek podawane jako s,m,l,x jest Ci obca. Przecież my podajemy rozmiary w basenach olimpijskich. Zapomniałem że wykopki same nie kupują ubrań. Określenie modelu Po wielkości jaką oferuje stosując s oraz x to bardzo nie intuicyjne.

@0x34: A "xbox one" jest mniejszy czy większy od "xbox one s"? A "xbox one" jest mniejszy czy większy od "xbox one x"?
  • Odpowiedz
@Thunderlane: Ja nie wiem co znaczy digital edition czy clasic ale wiem że rozmiar s to będzie najmniejsza a ta x to chyba większa. Z resztą raczej przed zakupem się zapoznam zanim wydam hajs ale ja innym do portfela nie zaglądam.
  • Odpowiedz
  • 0
@0x34: Te nazwy prędzej mi zasugerują o co chodzi niż jakieś S czy X gdzie nawet nie pomyślałbym że ktoś wymyślił że może skojarzy się to z rozmiarami ubrań. Tym bardziej że jak ktoś wyżej wspomniał samo X nie oznacza rozmiaru samo tylko łączy się z innymi literkami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tommy__: W prawdziwości jest: "tego małego czy dużego?" bo nikt nie przychodzi po stare niewiedząc, że po starego idzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@0x34 mhm szczególnie babcia chcąca kupić prezent wnuczkowi albo ojciec synowi, absolutnie nie znający się na grach i sprzęcie. Na pewno będzie wiedział jak w markecie odróżnić One X, One S, Series S czy Series X bo to oczywiste, że zdrowi na umyśle ludzie przy wyborze elektroniki kierują wyznacznikiem rozmiarów ubrań, szczególnie że jak ci juz tłumaczono, X nie oznacza rozmiaru i XL jest większe od L ale XS jest mniejsze
  • Odpowiedz
  • 1
@Tommy__: chce kartę graficzną.
1080 Ti?
A może 1660 Ti która jest słabsza? A może 3070 która jest mocniejsza? A może 1070ti która jest wydajna jak 1660 ale słabsza od 1660super
Ewentualnie 2080.

No i pora na procesor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gruby_Wujo: akurat w CPU/GPU nie ma takiego bajzu pomimo, że jest ich kilkadziesiąt i jest kilka firm

pierwsze numerki oznacza czy karta/procesor jest nowszy czy nie, ostatnie oznaczają, które w ramach jednej serii są szybsze

natomiast u xboxa to po prostu nazwy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@majsterzpolski: ponoć będzie jeszcze jakiś skromny drop na polska premierę a potem to już jakiś czas posuchy jest pewny. Konsol brakuje na całym świecie więc w przypadku najbliższych rzutów skupia się na krajach najbardziej opłacalnych
  • Odpowiedz
@Gorion103: One mialo byc jako "jednosc" czy cos w tym rodzaju a obecna generacja wg nich to po prostu "XBOX" z dopiskiem jakies serii czyli mocniejszej X i slabszej S, MS ma zawsze problem z nazwami, tak jest w przypadku windowsa gdzie juz w ogole jest pomieszane
  • Odpowiedz