Wpis z mikrobloga

@kinol_exe: wiem że zepsuje zabawe i będe marudził na mema, ale wojtyła prawdopodobnie zmarł pare dni wczesniej, a watykan trzymał to w tajemnicy żeby oglosic jego smierc w jak najkorzystniejszym momencie
  • Odpowiedz
@badziebadla: źle trochę to napisałem, może nie chodziło o to że akurat ta godzina była najkorzystniejsza, ale już pare dni przed domniemaną śmiercią Watykan wysyłał sygnały do wszystkich stacji telewizyjnych na świecie że papież jest w stanie krytycznym i czekał aż ta informacja dotrze do jak największej ilości ludzi, a sobota wieczorem gdzie na następny dzień w kościołach będzie najwięcej osób wydaje się idealnym momentem na ogłoszenie czegoś takiego, wiadomo
  • Odpowiedz
@OddajButa123
@Leher jest to całkiem realne, być może papież był trzymany na aparacie jak warzywo do momentu aż cała otoczka była przygotowana pod oficjalne ogłoszenie śmierci. Takie rzeczy nigdy nie dzieją się w moment.
  • Odpowiedz
@Leher: napisałem że to tylko teoria, możliwe przecież jest że papież po prostu umarł akurat w najbardziej korzystnym z punktu widzenia kościoła momencie, z tego co pamiętam to takie teorie jak ta moja wyżej pojawiały się już na dobre pare dni przed oficjalnym ogłoszeniem śmierci, w kazdym razie i tak nie ma to już żadnego większego znaczenia
  • Odpowiedz
możliwe przecież jest że papież po prostu umarł akurat w najbardziej korzystnym z punktu widzenia kościoła momencie

@OddajButa123: nie przeczę, że taka akcja mogła się odbyć, ale zupełnie nie przekonuje mnie Twoja argumentacja, dlaczego niby jest to korzystne z punktu widzenia Kościoła. Przecież ceremonie żałobne i pogrzebowe ciągnęły się kilka-kilkanaście dni, co niby zmieniłoby dla Kościoła (jako instytucji), gdyby ogłosić śmierć we wtorek? Mniej osób by poszło w niedzielę na
  • Odpowiedz
wiem że zepsuje zabawe i będe marudził na mema, ale wojtyła prawdopodobnie zmarł pare dni wczesniej, a watykan trzymał to w tajemnicy żeby oglosic jego smierc w jak najkorzystniejszym momencie

@OddajButa123:

Czyli w jakim momencie foliarzu?
  • Odpowiedz