Wpis z mikrobloga

Hej macie jakieś tanie sprawdzone buty szosowe?
Najlepiej żeby pasowały do pedałów SHIMANO PD-RS500 bo takie mam zamiar kupić.
Coś w miarę dobrego w przyzwoitej cenie.
Potrzebuje głównie do jazdy na trenażerze a w lato do normalnej jazdy zewnętrznej
#szosa #rower
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@itolek100: to zależy, jak zamierzasz w nich chodzić to spd bardziej się nadają, raz że nie niszczysz bloków, dwa jest po prostu wygodniej, jak zamierzasz w nich tylko jeździć to sl będą lepsze (lepszy punkt podparcia)
  • Odpowiedz
@Adwokat_Boga: Ciekawe jest to co mówisz, bo ja się właśnie ostatnio zacząłem zastanawiać.. Do tej pory jeździłem w butach mtb Bontrager Solstice z najzwyklejszymi spdkami od shimano, na maksymalnym dokręceniu noga jeszcze trochę lata i lekko to irytuje.

Warto iść w spd-sl dla sztywności i lepszego czucia roweru? Kupiłem na początku SPD, bo myślałem, że będę schodzić z roweru podczas wyjazdów i ten blok wewnątrz w teorii robił robotę. W
  • Odpowiedz
@melo7: w skrócie nie warto. w wydajności nie ma różnicy między spd sl, spd i zwykłymi platformami. spd/ spd sl kupujesz tylko dla wygody, żeby stopa była w jednym miejscu. jak masz już spd nie warto wywalać paru stów na nowe pedały, bloki i potencjalnie buty spd sl
  • Odpowiedz