Wpis z mikrobloga

Siemano. Nie grałem dluuugo w LoLa i postanowiłem niedawno wrócić, na nowym koncie. Powoli mi się przypomina co i jak, ale mam kilka spraw do wyjadaczy
1. Jakie champy polecacie kupić w pierwszej kolejności na top/mid/jungle? Mam zamiar grać głównie te linie.
2. Gdzie mogę znaleźć jakiś spoko poradnik jak junglowac? Z tego co słyszałem, to junglowanie trochę się różni niz to, kiedy ja ostatnio grałem xD
3. Jak tam balans? Czy są championy, które są totalnym gównem, czy każdym da radę ugrać jeśli się potrafi?
4. Ile mniej więcej zajmuje wylevelowanie konta do rankedow?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi( ͡° ͜ʖ ͡°)
#leagueoflegends
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pietruchaha: ciężko powiedzieć cokolwiek, bo za tydzień-dwa robią całkiem nowy sklep i wszystkie itemki zmieniają, więc cokolwiek się teraz nauczysz czy od nas dowiesz to za chwile będzie nieaktualne xD
  • Odpowiedz
które są totalnym gównem

@pietruchaha: są championi, którymi nikt nie gra. Takich totalnych gówien to może nie ma, ale niektórym wybitnie meta nie leży. I tak się kończy sezon we wtorek, więc będzie wszystko nowe.
  • Odpowiedz
@Budo: hm myślę żeby na topie skupić się na grze Dariusem/Mordekaiserem a na midzie Ahri/Zedem. Pamietam, że kiedyś mi się tymi champami fajnie gralo. Gitara pomysł?
  • Odpowiedz
@pietruchaha: Darkiem sobie nie pograsz bo jest praktycznie banowany zawsze i to przez obie drużyny xD
Mordekaiser czasami jest banowany, ogólnie to jest teraz bardzo mocny. Ma chory dmg, jest tanky, ciężki do ubicia, ma tarcze i dobrego ulta. Mocny pick. Zed jest banowany często, ogólnie zarówno Zed, jak i Ahri to dobre picki na teraz.
  • Odpowiedz
@pietruchaha: na topa morde, gankplank, ornn
Mid to w sumie mozesz wszystkim, ale klasycznie syndra, brandy, ahri, co eam chcesz
Jungla - no to teraz sa 2 opcje, albo tanki typu rammus/amumu, ale raczej graja teraz assasinow, typu graves, kha, kayn
  • Odpowiedz